Edukacija

Radionica za razrješavanje stresa i konflikta

Rad Byron Katie (The Work) je metoda koju milioni ljudi širom svijeta koriste da pronađu slobodu i mir u svom svakodnevnom životu i radu i sve što vam je potrebno da biste ga praktikovali su papir, olova i otvoren um.

Byron Katie se dugi niz godina borila sa dubokom depresijom, a onda je u jednom munjevitom uvidu shvatila da su naši pokušaji da pronađemo sreću pogrešni:
„𝑈𝑚𝑗𝑒𝑠𝑡𝑜 𝑠̌𝑡𝑜 𝑏𝑒𝑧𝑛𝑎𝑑𝑒𝑧̌𝑛𝑜 𝑝𝑜𝑘𝑢𝑠̌𝑎𝑣𝑎𝑚𝑜 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑖𝑗𝑒𝑛𝑖𝑡𝑖 𝑠𝑣𝑖𝑗𝑒𝑡 𝑘𝑎𝑘𝑜 𝑏𝑖 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑣𝑎𝑟𝑎𝑜 𝑛𝑎𝑠̌𝑖𝑚 𝑚𝑖𝑠𝑙𝑖𝑚𝑎 𝑜 𝑡𝑜𝑚𝑒 𝑘𝑎𝑘𝑎𝑣 𝑜𝑛 “𝑡𝑟𝑒𝑏𝑎” 𝑏𝑖𝑡𝑖, 𝑚𝑜𝑧̌𝑒𝑚𝑜 𝑝𝑟𝑒𝑖𝑠𝑝𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑜𝑣𝑒 𝑚𝑖𝑠𝑙𝑖 𝑖 𝑠𝑢𝑠𝑟𝑒𝑐́𝑢𝑐́𝑖 𝑠𝑡𝑣𝑎𝑟𝑛𝑜𝑠𝑡 𝑜𝑛𝑎𝑘𝑣𝑜𝑚 𝑘𝑎𝑘𝑣𝑎 𝑗𝑒𝑠𝑡𝑒, 𝑜𝑠𝑗𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖 𝑛𝑒𝑝𝑜𝑗𝑚𝑙𝑗𝑖𝑣𝑢 𝑠𝑙𝑜𝑏𝑜𝑑𝑢 𝑖 𝑟𝑎𝑑𝑜𝑠𝑡.”

𝐍𝐞𝐤𝐢 𝐨𝐝 𝐞𝐟𝐞𝐤𝐚𝐭𝐚 𝐑𝐚𝐝𝐚 𝐬𝐮:
-𝐒𝐦𝐚𝐧𝐣𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐢 𝐝𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐢𝐣𝐞
-𝐁𝐨𝐥𝐣𝐢 𝐦𝐞đ𝐮𝐥𝐣𝐮𝐝𝐬𝐤𝐢 𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐢
-𝐏𝐨𝐯𝐞𝐜́𝐚𝐧𝐚 𝐛𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐮𝐦𝐚
-𝐕𝐢𝐬̌𝐞 𝐬𝐦𝐢𝐫𝐞𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢
-𝐕𝐢𝐬̌𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐣𝐞
-𝐕𝐢𝐬̌𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐢𝐭𝐞𝐭𝐚 𝐢 𝐢𝐬𝐤𝐫𝐞𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢

Uzrok naših problema zapravo nisu drugi ljudi, niti situacije, nego naše vlastite reakcije i misli o tome koje možemo preispitati i susresti sa razumijevanjem i u tom razumijevanju dešava se iscjeljenje, vraćanje sebi i razrješenje patnje.

Na ovoj radionici naučićete kako da preispitate svoje stresne misli uz pomoć Rada Byron Katie i oslobodite se od patnje. Rad možete koristiti za sebe ili ga raditi sa drugima.

Radionica je 𝐛𝐞𝐬𝐩𝐥𝐚𝐭𝐧𝐚, ali su prijave 𝐨𝐛𝐚𝐯𝐞𝐳𝐧𝐞 zbog ograničenog broja mjesta na info@stvarnostjeljubazna.com

Preuzeto sa: Instagram @gordana.ivetic