EdukacijaIzdvajamo

Trening Zagovaranje i lobiranje

USAID/INSPIRE organizuje trening Zagovaranje i lobiranje koji ima za cilj unaprijediti znanje učesnika u oblasti kreiranja i provođenja zagovaračkih kampanja. Zagovaranje je proces djelovanja koji koristi instrumente demokratije za otvaranje novih prostora, novih politika i zakona. To je i akcija usmjerena promjeni politika, pozicija ili programa unutar bilo kojeg tipa institucije – od neprofitnih organizacija, ministarstava do međunarodnih organizacija.

Vještine potrebne za kvalitetno zagovaranje neophodne su gotovo svim osobama koje dolaze iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini. Kompleksan politički sistem naše države istovremeno usložnjava zagovaračke procese, ali i nudi više mogućnosti za zagovaranje većeg broja aktera.

Učesnici/ce će se upoznati sa elementima, procesom i principima zagovaranja. Javno zagovaranje ima za cilj da promijeni društvo i pozicije moći, da promijeni mentalitet, odnosno, način razmišljanja.

Trening je namjenjen predstavnicima nevladinih organizacija i planiran je za 26 učesnika. Sama prijava na trening ne podrazumijeva i učešće na istom.

Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, smještaja i putnih troškova koji se refundiraju isključivo organizaciji koju učesnik/ca predstavlja tokom trajanja treninga. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila mateja.bojat@usaidinspire.ba ili putem telefona 033 778 772.

Detalji o događaju
Početak događaja 05-10-2023
Završetak događaja 05-12-2023
Početak registracije 04-14-2023 10:00 am
Slobodnih mjesta 29
Krajnji datum prijave 05-02-2023

Prijavi se: Pojedinačna prijava

Preuzeto sa: ppmg.ba