Konkursi

Konkurs “Žena i intelektualna svojina u susret Svjetskom danu intelektualnog vlasništva”

Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, u saradnji s projektom „EU Podrška pravima intelektualnog vlasništva u BiHˮ, objavio je javni konkurs za vizuelni i/ili tekstualni prikaz teme ,,Žena i intelektualna svojina: Unapređenje inovacija i kreativnostiˮ.

Cilj ovog konkursa je promocija i podizanje svijesti o važnosti žena u području intelektualne svojine te podsticanje kreativnosti i inovacija među ženama.

Prijave se mogu podnijeti za vizuelni prikaz u obliku slike, ilustracije, grafike ili infografike, ili tekstualni prikaz u obliku eseja, članka ili kratke priče. Prijave mogu biti na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili engleskom jeziku.

Na konkurs se mogu prijaviti svi građani BiH, starosti između 18 i 35 godina. Prijave se mogu podnijeti pojedinačno ili u grupi.

Tri najbolja rada biće nagrađena nagradom – tabličnim kompjuterom Samsung Galaxy TabA8 SM-X200/64GB i objavljena na internetskoj stranici Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Rok za podnošenje prijava je 12. april 2023. godine, a pobjednici će biti objavljeni do 22. aprila 2023. godine. Autorima pobjedničkih radova nagrade će biti uručene na događaju obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva 26. aprila 2023. godine u Mostaru.

Više informacija dostupno je na linku.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci