Događaji

MakeITwork sajam Banjaluka!

EESTEC LC Banja Luka najavljuje najsvježije izdanje makeITwork sajma u Banjaluci!

U pitanju je jednodnevni sajam čija je osnovna ideja okupljanje predstavnika kompanija i institucija sa djelovanjem u oblasti informacionih tehnologija, inženjeringa i obrazovanja, te studenata, odnosno svih zainteresovanih za ove oblasti oko raznovrsnog sadržaja poput promocija kompanija, predavanja, radionica, panel diskusija i svojevrsnog “speed interview” – gdje će učesnici kroz kratke intervjue sa predstavnicima firmi dobiti konkretne tips and tricks za stvarne intervjue koji će ih očekivati u karijeri.

Ulaz na sajam je potpuno besplatan, sve što je na vama je da dođete i uživate u cjelodnevnom druženju i to:
⏰ 31. mart 2023. godine s početkom od 9h
📌 Dom omladine, Banjaluka

Cilj sajma je ublaživanje barijere između kompanija i institucija i mladih ljudi zainteresovanih za izlazak na tržište rada, te razmjena informacija, iskustava i kontakata.

Zašto?

Na Elektrotehničkom fakultetu i ostalim tehničkim fakultetima u Banjoj Luci i regiji, velika većina studenata ima problem sa ostvarivanjem kontakata sa kompanijama, te informisanjem za praksu ili zaposlenje. S obzirom na to da u sklopu formalnog obrazovanja ne postoje adekvatne obuke za razvijanje mekih vještina potrebnih za uspješan početak karijere, događaj ovog formata je prijeko potreban nama, studentima, kao i svima zainteresovanima za rad u IT industriji i drugim inženjerskim disciplinama.

O nama EESTEC LC Banja Luka je jedan od 52 komiteta Udruženja studenata elektrotehnike Evrope, primljen u punopravno članstvo na Kongresu Udruženja 2004. u Beogradu. Misija EESTEC-a je pružanje prilika EECS studentima da kroz stručne radionice, kulturne razmjene i publikacije obogate svoje lične i profesionalne živote. Danas, EESTEC LC Banja Luka okuplja 80 studenata Elektrotehničkog fakulteta koji kontinualno rade na usavršavanju svojih tehničkih i mekih vještina. Studenti su okupljeni oko zajedničkog cilja – poboljšanja kvaliteta neformalne nastave na Elektrotehničkom fakultetu.

Ne propustite ovu uzbudljivu priliku da se umrežite sa liderima u industriji, čujete iskustva iz prve ruke i budete ispred ostalih u svijetu tehnologije koji se stalno razvija. Zapratite nas na društvenim mrežama za zvanične informacije: agenda, teme i raspored predavanja, kompanije učesnice i slično (@make_it_work_bl i @eestec_lc_banjaluka), a posjetite i website https://www.makeitworkbl.org/