Edukacija

Trening kurs FEELS u Italiji

Omladinski razvojni centar Dekameron je u potrazi za 3 učesnika koji će prisustvovati trening kursu u Italij, u Napulju (Napoli), u periodu od 28.4. – 7.5.2023. g. (10 dana).

Svi troškovi su pokriveni od strane partnerske organizacije iz Italije.

Ukoliko si zainteresovan/a ispuni obrazac ispod ili nam piši putem e-maila za dodatne informacije: orc_dekameron@yahoo.com ili Instagram-a: orc_dekameron

Svim zainteresovanim kandidatima ćemo proslijediti INFO pack nakon prijave.

Više o treningu:

„FEELS – Poticanje emocionalne edukacije u lokalnim društvima“ direktno se bavi ciljevima mladih Sektora mladih Vijeća Evrope, za „inkluzivnija društva“, „Mentalno zdravlje i dobrobit“ i „Kvalitetno učenje“. FEELS ima za cilj promovirati znanja na temu „Emocionalna inteligencija kod omladinskih radnika“ i koristiti nove alate za lični i profesionalni rast, upravljanje emocionalnim stresom, poboljšanje međuljudskih i intrapersonalnih odnosa i izgradnju dobro funkcionirajućih digitalnih modela, uz promicanje principa i pristupa evropskog okvira o mentalnim pitanjima i neformalnom obrazovanju.

Također, projekat ima za cilj:

– Promovirati obrazovnu podršku omladinskim radnicima u svrhu podrške njegovanju emocionalne inteligencije u njihovom radu sa aktivistima u njihovim organizacijama
– Podržati i povećati sposobnost omladinskih radnika da iskoriste svoju emocionalnu inteligenciju na ličnom i profesionalnom nivou i da osnaže mlade ljude i druge omladinske radnike, a time i njihove lokalne zajednice.

– Stvoriti multiplikativni efekat na lokalne zajednice kroz obuku aktivnih omladinskih radnika, volontera i aktivista o kompetencijama emocionalne inteligencije i alatima za razvoj EI.
– Poboljšati motivaciju omladinskih radnika.

Kriteriji za učešće na treningu:

– minimalna starost od 18 godina

– mogućnost komuniciranja na engleskom jeziku

– iskustvo u omladinskom sektoru i radu sa mladima

More information here

Preuzeto sa: mreza-mira.net