IzdvajamoOstalo

Prijavite se na Balkan Young Talents

Tražimo 8 mladih talenata u dobi od 18 do 30 godina koji žele snimati uvjerljive i vizuelno snažne kratke dokumentarne filmove.

Pozivamo režisere sa Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske da se prijave na program koji će se održati iz dva dijela, prvi u Beogradu od 11. do 13. maja tokom Beldocs-a i drugi u Sarajevu, od 8. do 12. Septembra 2023. godine, na Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC za vrijeme održavanja AJB DOC Film Festivala.

Intenzivan trodnevni program na Beldocs Industry Days ima za cilj podsticanje kreativnosti, olakšavanje razmjene znanja i podsticanje umrežavanja. Predavanja, paneli i mentorstvo jedan na jedan pružit će polaznicima osnovne teorijske i praktične tehnike kako bi kreirali 10-minutni dokumentarni film koji se bavi temom slobode.

Učesnici će tokom ljeta pod vodstvom iskusnih mentora raditi na svojim kratkim dokumentarnim filmovima, a 3-5 najboljih projekata bit će predstavljeno profesionalcima iz međunarodne industrije dokumentarnog filma tokom AJD Industry Days @ AJB DOC, gdje će selektori Al Jazeere Balkans izabrati najbolji projekat koji će biti prikazan u kratkom formatu na platformama ove TV-kuće.

Da biste se prijavili, popunite formular za prijavu OVDJE.

Rok za prijavu je 27. mart 2023!

Preuzeto sa: hocu.ba