Vijesti

„Creative & Fashion Industry“: Sva lica mode prvi put u našem gradu

„Creative and Fashion industry“ sva lica mode je događaj koji će prvi put biti u Banjoj Luci 15. i 16. juna u Banskom dvoru – Kulturnom centru.

-Ono što sjajni umovi izmaštaju, a ruke stvore i ožive, na jednom mjestu biće prezentovano na dvodnevnoj manifestaciji posvećenoj umjetnosti, modi i različitim vrstama kreativnog izražaja. Svijet mode je čudesan, skrojen maštovitim i vještim rukama, čije granice kreativnosti su nesagledive – navedeno je u saopštenju organizatora.

Dodaoju kako modni dizajn, kožna i tekstilna industrija, industrija obrade drveta i metala, marketing, kultura, umjetnost, prodaja, turizam samo su neke oblasti u kojima individualci i grupe radom i stvaranjem dijele svoje ideje sa svijetom, stvarajući sve što volimo i koristimo.

Na putu glamuroznog sjaja svjetskih metropola i manifestacija posvećenih modi, i najnovijim modnim trendovima „Creative & Fashion Industry, u dva dana od Banjaluke će načiniti blještavi modni centar, predstavljajući ono najbolje iz regionalnog kreativnog svijeta.

-Dizajneri, producenti, scenografi, fotografi, kostimografi, vizažisti, frizeri, umjetnici i svi koji u svojim sferama đeluju na najprofesionalniji način, pojedinačni su elementi velike slagalice, koja uljepšava i unapređuje život svakog od nas. Akcenat je na značaju svakog od njih i predstavljanju potencijala koje Banjaluka ima, kako s aspekta proizvodnje, tako i sa aspekta saradnje sa kreativcima i pojedincima iz drugih gradova i država. „Creative & Fashion Industry će da pokaže moć spoja kulture i mode, kroz oči privrede i industrije, bez kojih nijedna zajednica ne može da funkcioniše u punom potencijalu – dodaju.

Poručuju kako u savremenom multimedijalnom ambijentu finalni proizvod ujedinjenih kreativaca biće prikazan kroz dvije večeri vrhunskih modnih revija, koje će pokazati odvažnost i jedinstvenost kreacija.

-Program čine nastupi regionalnih i svjetskih modnih dizajnera, koji će svoje kreacije predstaviti pred zvanicama iz kulturnog i javnog života Švajcarske, regiona i BiH, dok će obje večeri biti zatvorene zabavama iznenađenja, uz mnogobrojne muzičke nastupe, te ostale interesantne aktivnosti. Misija ovog događaja je direktan uticaj na razvoj kulture, umjetnosti i turizma grada Banjaluka, kroz pozitivan impakt koji modna industrija ostvaruje – navode u saopštenju.

Organizator događaja je „MODA“ d.o.o. Banja Luka i „MDK“, Cirih, Švajcarska, a svrha projekta je publikacija i ekspanzija već postojeće saradnje, kao i promocija turističkog potencijala i uspostavljanje poslovne zajednice između privrednika iz Republike Srpske i Švajcarske koji funkcionišu i/ili imaju namjeru da poslovno učestvuju i doprinose ovoj oblasti.

-Kada je u pitanju program manifestacije nećemo vas dugo držati u neizvjesnosti. U narednom periodu na našim društvenim mrežama predstavljaćemo kako pojedinačne učesnike, tako i kompletan program. Sigurni smo da ćete uživati u svemu onome što su stvorili talenovani ljudi iz Banjaluke i regiona koji su svojim vizijama našli mjesto i na svjetskoj modnoj sceni i ostvarli saradnje sa svjetskim zvijezdama. Potrudili smo da i prateći program manifestacije bude na visokom nivou, tako da je dobra atmosfera zagarantovana i nakon zvaničnog dijela programa – dodaje se u saopštenju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka