Vijesti

Za Svjetski dan voda planiran niz aktivnosti

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda, „Vodovod“ a.d. Banja Luka organizuje niz aktivnosti.

Ističu da u skladu s prijedlogom UN-a da ova 2023. godina bude posvećena „Ubrzavanju promjena“ smatraju svojom dužnošću da mlade naraštaje upute u neophodnost očuvanja prirodnih vodnih resursa, i to kroz izmjenu ličnih, navika u porodici, školi, pa i široj zajednici.

Tako je za subotu, 18. mart, planirana akcija čišćenja korita Suturlije i izletišta na toj rijeci, u kojoj će učestvovati radnici „Vodovoda“, Civilna zaštita, Ribolovački savez (koji će tom prilikom i da izvrši poribljavanje rijeke), vatrogasci, sportski i rekreativni klubovi povezani s rijekom (dajak, rafting, kajak…), srednjoškolci koji učestvuju na video-konkursu, kao i učenici dvije osnovne škole koje se nalaze u blizini Fabrike vode – OŠ „Branislav Nušić“ i OŠ „Milan Rakić“.

-Pod sloganom „Misli globalno, djeluj lokalno“ ove godine želimo da srednjoškolci pokažu svoju kreativnost kroz video-radove i pridruže nam se u nastojanju da ubrzamo neophodne promjene u načinu na koji se odnosimo, na koji koristimo i upravljamo našim vodnim resursima. Prezentacija radova biće održana u ponedjeljak, 20. marta 2023. godine u Domu omladine – naveli su u saopštenju iz „Vodovoda“.

Dodaju da će i najmlađi, djeca iz vrtića Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u utorak, 21. marta obići Fabriku vode.

-Na sam Dan voda, 22. marta u „Staklencu“ i u Parku „Petar Kočić“ predviđena je dodjela nagrada za tri najbolja video-rada i zahvalnica, te promocija „Vodovoda“, njegove savremene mehanizacije i promjena koje svako od nas može da napravi, kao i promocija sportskih klubova koji su povezani s vodom i njihove opreme – naveli su iz ovog preduzeća.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka