EdukacijaIzdvajamo

Javni poziv na omladinsku akademiju o konstruktivnom narativu

1. Student/ica si?

2. Želiš učiniti „više od neophodnog“ tokom studija?

3. Želiš da saznaš nešto više o (digitalnom) svijetu koji te okružuje?

4. I, najbitnije, želiš da sam/a kreiraš multimedijalni/medijski sadržaj ili kampanju javnog zagovaranja? (uz našu pomoć u vidu mentorstva)

Ukoliko si potvrdno odgovorio/la na prethodna pitanja, onda te pozivamo da nam se pridružiš!

U okviru projekta „Youth 4 Inclusion, Equality & Trust“, Institut za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Banjoj Luci realizuje Omladinsku Akademiju o konstruktivnom narativu.

Sve što treba da uradiš jeste da se prijaviš na sljedećem linku: http://bit.ly/3jCv6Rk

Tokom Akademije naučićeš zašto je važna medijska i informacijska pismenost u digitalnom dobu, ali i kritičko promišljanje svijeta oko nas. Naučićeš kako se suprotstaviti štetnim sadržajima (naročito u online okruženju), narativima podjela, govoru mržnje, stereotipima i predrasudama. Progovorićemo o „drugima i drugačijima“, te o međusobnom poštivanju i povjerenju među mladima. Na Akademiji učestvuju mladi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Akademija se održava u online formatu (6 modula), nakon čega će se održati posebne sesije (face-to-face) sa mladima koji će kreirati multimedijalne/medijske sadržaje, te onima koji će kreirati kampanje javnog zagovaranja. Dakle, moći ćeš da biraš kako želiš da se izraziš u skladu sa vlastitim afinitetima.

Ukoliko nakon Akademije poželiš kreirati multimedijalni/medijski sadržaj, saznaćeš koji su alati dostupni i potrebni da bi to samostalno učinio/la. Svi radovi će, nakon recenziranja, biti objavljeni, a najbolji će biti i nagrađeni! Ukoliko pak poželiš da kreiraš kampanju javnog zagovaranja, naučićeš koje korake trebaš napraviti da tvoj prijedlog bude što bolji i da njime doprineseš rješenju nekog problema u svojoj zajednici. Najbolja kampanja biće nagrađena i implementirana!

Prijave su otvorene do 03.03.2023. godine.

Ukoliko imaš dodatnih pitanja možeš nam se javiti na: institut@fpn.unsa.ba

Promotivni spot: https://youtu.be/_TwftXh8Dqs

Preuzeto sa: Filozofski fakultet