IzdvajamoStipendije

Prijavite se za Rotary stipendiju za 2024-25 godinu

Kao jedna od najboljih organizacija za pomoć ljudima, jedan od ciljeva Rotary International je da promoviše mir na lokalnom i međunarodnom nivou. Kroz program Rotary Peace Fellowship, možete dobiti potpuno plaćenu magistarsku diplomu u oblasti koja ima veze sa studijama mira i razvoja.

OBLAST: više oblasti

OPIS: Rotary traži profesionalce za mir i razvoj od početnog do srednjeg nivoa iz cijelog svijeta koji imaju najmanje tri godine relevantnog iskustva i uspjeh u izgradnji mira. Ovi ljudi imaju potencijal da postanu lideri u svojoj oblasti. Kandidati se mogu prijaviti za master studije i program za sertifikate o stručnom usavršavanju.

Oni koji su prihvaćeni za master studije uče o miru i razvoju u raznolikoj učionici u kojoj se podučavaju na osnovu istraživanja. Programi traju od 15 do 24 mjeseca i uključuju terenska istraživanja u trajanju od 2 do 3 mjeseca, koja su osmislili sami učesnici.

Oni kandidati koji se odluče za program stručnog usavršavanja će, tokom jednogodišnjeg programa kombinovanog učenja, kao stručnjaci za mir i razvoj iz različitih sredina učiti korisne vještine koje mogu koristiti za promovisanje mira u svojim zajednicama i širom svijeta. Stipendisti završavaju zadatke na terenu i kreiraju i sprovode program društvenih promjena. Radni profesionalci su ciljna publika za ovaj program. Po završetku programa, stipendisti dobijaju akreditaciju za postdiplomske studije.

USLOVI: Kako bi se prijavili, kandidati moraju:

imati tri godine iskustva u oblasti koja je slična master programu (pet godina za Duke program);
Tečno govoriti engleski;
Imati diplomu osnovnih studija;
Pokazati liderske kvalitete;
Imati duboku posvećenost svjetskom miru i razumijevanju.
Najmanje tri godine moraju proći između završetka posljednjeg diplomskog programa (bilo dodiplomskih ili postdiplomskih) i datuma kada stipendija treba da počne. Ako je kandidat trenutno na dodiplomskom ili postdiplomskom programu, ne može se prijaviti.

NAČIN PRIJAVE: Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem online aplikacionih formi

Za master studije:

https://rotary.embark.com/login/apply?target=2024

Za Program sertifikata o stručnom usavršavanju

https://rotary.embark.com/login/apply?target=2024

ROK ZA PRIJAVU: 15.05.2023.

Detaljnije na: https://my.rotary.org/en/take-action/empower-leaders/support-peace-centers

Preuzeto sa: mladiinfo.me