Konkursi

Program YourJob BiH objavljuje drugi konkurs za finansiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog preduzeća

Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, poziva mlade od 18 do 30 godina na učešće na konkursu za finansiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog preduzeća u okviru programa YourJob.

O programu

Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s Caritasom Austrije, uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije, Fondacije Medicor i Renovabisa, pokrenuo je regionalni program za povećanje zapošljivosti mladih pod nazivom YourJob –„Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans“. Cilj YourJob programa je dati mladim ljudima priliku za razvijanje vještina, sposobnosti i karijere kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, omogućavanje prvog radnog iskustva, te kroz mogućnosti za pokretanje vlastitog preduzeća.

Cilj konkursa: Podsticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih s područja Banja Luke, Čapljine i Mostara kroz finansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog preduzeća.

Uslovi učešća:

  1. Pravo učešća imaju sve mlade nezaposlene osobe od 18 do 30 godina s područja Banja Luke, Čapljine i Mostara.
  2. Finansijska potpora (grant) za pokretanje vlastitog biznisa ili socijalnog preduzeća iznosi do 10.000,00 KM.
  3. Svi odabrani kandidati obavezni su učestvovati u obuci za izradu i pisanje poslovnog/biznis plana – bootcamp.
  4. Rok za prijavu na konkurs je 1. novembra 2020. godine.

Način prijave učešća:

Zainteresovane osobe mogu preuzeti prijavni obrazac za konkurs u savjetovalištima za zapošljavanje mladih u Banja Luci, Čapljini i Mostaru. Uz popunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti biografiju (CV) i motivaciono pismo s kratkim pojašnjenjem poslovne ideje (najviše 2 stranice).

Dokumentaciju treba dostaviti lčno do 01.11.2020. godine na slijedeće adrese:

YourJob savjetovalište za zapošljavanje mladih Banja Luka
Dr. Mladena Stojanovića 6, 51000 Banja Luka
Tel. +387 51 321 600

YourJob savjetovalište za zapošljavanje mladih Čapljina
Gojka Šuška bb, 88300 Čapljina
Tel. +387 36 808 200

YourJob savjetovalište za zapošljavanje mladih Mostar
Zagrebačka 5A, 88000 Mostar
Tel. +387 36 328 916

Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem e-maila yourjob.bih@caritas.ba i u Caritasovim savjetovalištima za zapošljavanje mladih u Banja Luci, Čapljini i Mostaru.

Tijekom septembra i oktobra 2020. godine će biti održane Informativne sesije na kojima će biti pojašnjeni svi detalji konkursa. Termine i mjesta održavanja info sesija biće objavljeni na Facebook profilu i Instagramu YourJobBiH.