IzdvajamoZapošljavanje

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou u IT sektoru, domaća IT kompanije se odlučila na značajno povećanje broja zaposlenih.
 
Kompanija Lanaco otvorila je konkurse za mnogobrojne pozicije u različitim sektorima. Samo u prvom kvartalu 2023. godine zapošljavaju više od 30 novih kolega, koji će biti raspoređeni u kancelarijama u Sarajevu i Banjaluci.
 
Tim povodom pokrenuli su i kampanju koju prati poruka: “Great fish do not swim in shallow water!”
 
Detaljne opise za sve otvorene pozicije u kompaniji možete pronaći na web stranici: https://www.lanaco.com/oglasi/
 
Kako kažu iz kompanije, Lanaco je u stalnoj potrazi za talentovanim i ambicioznim stručnjacima koji su spremni da se razvijaju i doprinose uspjehu kompanije. Za ovaj vid kampanje odlučili su se zbog širenja poslovanja kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.
 
Konstantan rast zaposlenih, od osnivanja do danas, jedan je od pokazatelja sistematskog i planskog širenja kompanije.
 
Kao najdugovječnija IT privatna kompanija na prostoru Bosne i Hercegovine, Lanaco je dobitnik mnogih domaćih, ali i inostranih nagrada u raznim kategorijama kao idealan poslodavac. Među istaknutim nagradama izdvaja se nagada koju dodjeljuje UNDP. Lanaco je dvije godine uzastopno dobitnik nagrade za biznis lidera održivog razvoja u kategoriji “Ljudi” u konkurenciji velikih kompanija. Nagrade se dodjeljuju kompanijama koje su inspiracija drugima u stvaranju novih radnih mjesta.

Izvor: Saopštenje