IzdvajamoOstalo

Javni poziv za dostavljanje ponuda za trenerske i konsultantske usluge

Institut poziva pravna lica registrirana u Bosni i Hercegovini da dostave ponudu ili ponude za: trenerske usluge za dolje navedene teme za mlade, trenerske usluge za dolje navedene teme za predstavnike organizacija civilnog društva i konsultantske usluge za razvoj organizacija civilnog društva u BiH.

Od dobavljače se očekuje:

  1. da prema ranije utvrđenim kurikulumima Instituta pripremi i provodi obuke za mlade;
  2. da prema ranije utvrđenim kurikulumima Instituta pripremi i provodi obuke za predstavnike organizacija civilnog društva i
  3. da pruži konsultantske usluge pravnog, administrativnog, upravljačkog, projektnog i finansijskog savjetovanja i izrade strateških dokumenata za organizacije civilnog društva.

Ponuđač može dati ponudu i biti izabran za jedan LOT, više LOT-ova ili sve LOT-ove.

POJAŠNJENJA:

LOT 1 – LOT 15

  • Obuke/treninzi provode se po već urađenim kurikulumima tri do četiri puta u toku godine za svaku navedenu temu. Uobičajeno trajanje jednog treninga je dva do tri radna dana za grupe od 20 do 25 učesnika po treningu. Sastavni dio održavanja treninga je i pisanje izvještaja o održanom treningu prema Institutovom obrascu. Termini održavanja treninga bit će naknadno dogovoreni sa Institutom. Prilikom formiranja cijene za uslugu održavanja treninga potrebno je navesti cijenu po danu sa uključenim PDV-om, a tačan broj dana bit će naknadno utvrđen. Ukoliko se trening ne bude održavao u mjestu koje je sjedište ponuđača, dodatno će se obračunati putni troškovi i troškovi smještaja u skladu za pozitivnim zakonskim propisima i internim pravilnicima Instituta, te se ovi troškovi ne uključuju u ponudu.

LOT 16

  • Izrada kurikuluma podrazumijeva cjelovitu razradu kurikuluma po kojem će se odvijati trening na navedene teme, a prema Institutovim obrascima za izradu kurikuluma. Kurikulum treba sadržavati: opći uvod u kojem se opisuje tema i njena važnost za učesnike treninga, ciljeve i rezultate treninga te detaljan plan i program rada sa tačno definiranim vremenskim rasporedom sesija. Kurikulum sadrži i jasno opisane vježbe i materijale potrebne za interaktivan rad sa učesnicima. Prilikom formiranja cijene za uslugu kreiranja kurikuluma potrebno je navesti cijenu po danu sa uključenim PDV-om, a tačan broj dana potrebnih za izradu kurikuluma bit će naknadno dogovoren sa Institutom.

LOT 17 – LOT 19

  • Prilikom formiranja cijene za konsultantske usluge potrebno je navesti cijenu po danu sa uključenim PDV-om, a tačan broj potrebnih konsultantskih dana bit će naknadno dogovoren sa Institutom.

Očekivani period trajanja ugovora sklopljenih po ovom pozivu je dvije godine.

Više informacija na mladi.org