Vijesti

Pogledajte raspored dešavanja: Hodom časti i nastupom Danice Crnogorčević Banja Luka će obilježiti Dan Republike Srpske

„Hodom časti“ i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, u kojem će učestvovati Danica Crnogorčević, Ansambl „Svilen konac“ i SPD „Jedinstvo“, Banja Luka će obilježiti Dan Republike Srpske – 9. januar.

Prvi put u našem gradu će povodom Dana Republike Srpske biti organizovan „Hod časti“ i predvodiće ga članovi porodica poginulih boraca, koji će u znak sjećanja na one koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske ulicama Banje Luke nositi fotografije svojih najmilijih.

U „Hodu časti“ učestvovaće i demobilisani borci, ratni-vojni invalidi, članovi Udruženja amputiraca –UDAS, te ostala boračka udruženja koja djeluju na području grada, kao i brojni sportski kolektivi, kulturno-umjetnička društva, te pripadnici Komunalne policije, Gradske civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice.

Kulturno-umjetnički program počeće već od 11.00 časova nastupom Ansambla „Svilen konac“ i SPD „Jedinstvo“.

Učesnici „Hoda časti“ će u 12.00 časova krenuti od Gradske uprave prema Parku „Petar Kočić“ i kretaće se Ulicom kralja Petra I Karađorđevića.

Nakon toga je planiran kulturno-umjetnički program i nastup Danice Crnogorčević na lokaciji između Parka „Petar Kočić“ i Trga Krajine.

Doček patrijarha i Sveta liturgija

Svečanom programu prethodiće služenje Svete arhijerejske liturgije koju će predvoditi Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije u Hramu Hrista Spasitelja sa početkom u 8.30 časova. Doček patrijarha planiran je u 8.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka