EdukacijaIzdvajamo

“ZDRAVI ZABAVNIK NEVID TEATRA” Edukativni program o zdravoj ishrani u subotu u Domu omladine

Saznaćete zašto je važna pravilna ishrana.

Edukativni program o pravilnoj ishrani za cijelu porodicu koji organizuje Nevid teatar iz Banjaluke u okviru projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra” biće održan u Domu omladine u Banjaluci, u subotu, 10. decembra.

U cilju sticanja i očuvanja pravilnih prehrambenih navika, u prvom dijelu programa od 17.00 časova, biće održano predavanje na temu „Zašto je važna pravilna ishrana?” koje će voditi nutricionistkinja Dragana Žugić.

Nakon predavanja, posjetioci će imati priliku da se takmiče i prošire svoja znanja o pravilnoj ishrani jer će biti organizovan edukativni kviz za cijelu porodicu, koji će voditi Marko Dukić i Dejan Andrić iz Nevid teatra.

U drugom dijelu programa, od 18 časova i 30 minuta, biće promovisan ilustrovani Zdravi zabavnik Nevid teatra koji je nastao na osnovu najboljih pjesama Literarnog konkursa Nevid teatra za originalne pjesme o pravilnoj ishrani. Osim 40 pjesama koje je ilustrovao Marko Dukić, Zdravi zabavnik Nevid teatra sadrži i 60 zapažanja o pravilnoj ishrani koja su napisali banjalučki osnovci, jelovnik za sva godišnja doba, zdrave recepte, kao i dodatne zabavne činjenice i zanimljivosti o hrani. Takođe, na veb-stranici Nevid teatra biće dostupna i elektronska verzija Zdravog zabavnika Nevid teatra.

Radi promovisanja autorskog književnog stvaralaštva i stvaralaštva za djecu i tinejdžere u okviru programa biće organizovano i Javno čitanje najboljih pjesama u kojem će 40 pobjednika Literarnog konkursa imati priliku da predstave svoje radove a tom prilikom biće im uručene i nagrade. Svi pobjednici će dobiti na poklon po jedan štampani primjerak Zdravog zabavnika Nevid teatra, diplomu za učestvovanje u Literarnom konkursu, kao i ceker Nevid teatra sa poklonima.

Osim nagrada najboljim malim i mladim autorima, biće dodijeljene i zahvalnice školama, učiteljicama i nastavnicima za podršku promociji konkursa, kao i za posebna zalaganja i uspješan rad sa učenicima. Osim zahvalnica, svaka osnovnoškolska biblioteka u Banjaluci dobiće na poklon po jedan primjerak Zdravog zabavnika Nevid teatra.

Do kraja implementacije projekta, Nevid teatar će organizovati predavanje i edukativni kviz o pravilnoj ishrani i u četiri društvena doma Banjaluke: LJubačevu (12. decembra), Verićima (14. decembra), Piskavici (15. decembra) i Zalužanima (17. decembra). U svakom društvenom domu program počinje u 18.00 časova, osim u Zalužanima gdje program počinje u 17.00 časova.

Projekat sufinansira Grad Banjaluka.

Preuzeto sa: blink.ba