DogađajiIzdvajamo

ISCon – prva međunarodna naučna studentska konferencija

Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta /SSETF/ Univerziteta u Banjoj Luci održaće početkom decembra Prvu međunarodnu naučnu studentsku konferenciju, koja će okupiti oko 500 učesnika.

Predsjednik Saveza studenata ovog fakulteta Aleksandar Jelić izrazio je zadovoljstvo brojem zainteresovanih učesnika, koji dolaze iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, te je iskazao duboko vjerovanje da će Konferencija narednih godina biti podignuta na još viši nivo prisustvovanjem gostiju iz brojnih drugih zemalja iz cijele Evrope, te da će sama konferencija po kvalitetu vremenom doći na nivo nekih konferencija koje se održavaju u razvijenim zemljama.

“Osim studenata, na Konferenciji će učestvovati i profesori, predstavnici lokalnih i republičkih vlasti, kao i kompanija iz IT sektora. Njihova podrška nam je naročito značajna, jer nam daje vjetar u leđa i ukazuje da radimo dobru stvar za društvo”, rekao je Jelić. On je naveo da se Konferencija organizuje nakon obilježavanja bitnog događaja – 60 godina Fakulteta, koje je održano juče, te izrazio nadu da će opstati i narednih godina i da će se iz same konferencije izroditi jedna nova organizacija koja će svake godine dostizati sve viši i viši nivo, pomaganjem studentima, kompanijama i institucijama da se bolje povežu i da sve strane imaju koristi od iste te da generalno dođemo do toga da imamo jedan ovakav događaj tradiocionalno u našem gradu i državi.

“Ideja je bila da povežemo privredu I fakultet, da studentima približimo šta se to dešava u firmama u njihovoj okolini, odnosno šta je to što privredi treba od njihovog znanja i umijeća”, rekao je Jelić.

On je naveo da je tema ovogodišnje konferencije “Smart city – smart life”, te da će različite kompanije iz IT sektora, koje su prijatelji konferencije i sponzori, studentima održati prezentacije, ali organizovati i radionice i panel diskusije.

Međunarodna naučna konferencija će biti održana u Hotelu “Bosna” od 2. do 4. decembra.

Izvor: Saopštenje