Edukacija

Prilika za QA edukaciju i rad u IT sektoru

IT kompanija Atlantbh organizuje drugu po redu edukaciju za QA inženjere, QAmp, kreiranu od strane stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom.

Uloga QA (Quality Assurance) inženjera jedna je od ključnih karika u razvoju IT projekata, te se odnosi na testiranje i verifikaciju, odnosno osiguranje kvalitete i ispravnosti softvera. Oni koji razmišljaju o radu u IT sektoru često ne znaju odakle krenuti, koje su to tehničke vještine potrebne i kako svoje postojeće znanje nadopuniti sa onim što je zaista potrebno na tržištu rada. Kao prvi korak u IT karijeri, eksperti iz Atlantbh su kreirali QAmp, edukaciju koja iza sebe već ima uspješne polaznike.

Zaposlena prva generacija QAmp polaznika

Prva generacija QAmp polaznika obuku je završila početkom 2022. godine i započela svoju QA karijeru, a veliki broj njih danas je zaposlen upravo u Atlantbh. Mnogi od njih imali su nimalo ili vrlo malo prethodnog iskustva sa testiranjem koda.

Prednosti QAmpa su brojne

Prednosti QAmpa su brojne, ali najbitnija je ta da su plan i program pravili QA inženjeri sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa svjetski poznatim klijentima. Prema tome, obuka nije teorijska, nego će polaznike koji je uspješno završe plasirati direktno na tržište rada, te im omogućiti da budu konkurentni na intervjuima za posao. Pored toga, polaznici će steći i druge vještine bitne za rad u IT kompanijama.

Edukacija prilagođena i zaposlenima

Sama edukacija traje najviše tri mjeseca, časovi će se održavati online uz povremene vježbe organizovane u prostorijama Atlantbh u Sarajevu. Termini predavanja će biti u poslijepodnevnim satima.

QAmp je besplatan

Za razliku od sličnih edukacija, QAmp je besplatan, ali broj polaznika je ograničen. Selekcijski proces je jednostavan, kandidati se mogu prijaviti do 28. novembra, a oni najbolji sa predavanjima će krenuti početkom 2023. godine.

Više informacija možete saznati na QAmp web stranici i Atlantbh društvenim mrežama.

Preuzeto sa: hocu.ba