Ostalo

Poziv za prijave dodjela mirovne nagrade “Goran Bubalo” 2022

09.12.2022., 12:00 – 15:00

Omladinski dom, Banja Luka

Ovogodišnja, deveta Mirovna nagrada „Goran Bubalo“, dodijelit će se 09. decembra 2022. godine, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Dodjela Mirovne nagrade „Goran Bubalo“ bit će upriličena u Banja Luci u Omladinskom domu, s početkom u 12:00 sati.

Nagrada će biti dodijeljena u dvije kategorije: za pojedince_ke i za obrazovne institucije. Dodjelom godišnje Mirovne nagrade „Goran Bubalo“, Mreža za izgradnju mira prepoznaje izuzetne napore pojedinaca_ki i obrazovnih institucija koji_e teže obnovi mira, očuvanju i promociji pravde i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Ove godine, u okviru istog događaja, dodjelit će se nagrade za djecu i mlade, pobjednike_ce u nedavno završenom Takmičenju za izbor najboljih kreativnih radova povodom Međunarodnog dana ljudskih prava pod nazivom “Poruka mira: od mene za moju zajednicu, za moju zemlju, za mir u svijetu”.

Događaj je javan, pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i da se zajedno s nama prisjete napora u izgradnji mira u BiH, da zajedno s nama nagrade ovogodišnje dobitnike_ce nagrade. Molimo sve zainteresovane, aktiviste i aktivistice, osobe koje su aktivne u udruženjima građana, organizacijama, formalnim i neformalnim pokretima, fondacijama, javnim institucijama, obrazovnim institucijama, medijima… da prijave za svoje učešće dostave putem online obrazca do 05.12.2022.: https://www.surveymonkey.com/r/CNHHVQ8

Napomena: Udruženje Mreža za izgradnju mira kao organizator ovog događaja nije u mogućnosti da snosi putne troškove za učesnike_ce koji_e dolaze izvan Banje Luke.

PROGRAM

12:00 – 12:20 Otvaranje i dobrodošlica

Maida Zagorac, Mreža za izgradnju mira
Snježana Ivandić Ninković, Mreža za izgradnju mira

12:20 – 13:00 Poruke mladih za mir

Izlaganje i predstavljanje pobjednika_ca Takmičenja

13:00 – 14:00 Dodjela Mirovne nagrade

14:00 – 15:00 Zakuska i razgovor

Preuzeto sa: mreza-mira.net