Događaji

Etički izazovi u izvještavanju o nasilju nad ženama u BH medijima

ORANGE THE WORLD!

Jovana Mlinarević (rođ. Bokan) rođena je 4. maja 1996. godine u Beogradu. Osnovnu školu ,,Ivo Andrić’’ završila je u Banjoj Luci kao dobitnik Vukove nagrade, Ekonomsku školu u Banjoj Luci završila je 2015. godine iz koje se kao prvorangirani student upisuje na Fakultet političkih nauka koji završava 2019. godine kao student generacije.

Odmah po okončanju prvog ciklusa upisuje master studije i trenutno je u procesu izrade master teze.

Uže polje njenog naučnog interesovanja je medijski prikaz rodno zasnovanog nasilja.

Za asistentkinju je izabrana prošle godine, a predmeti na kojima je angažovana su: Istraživačko novinarstvo, Istraživački metodi u novinarstvu i komunikologiji, Radio novinarstvo, Uvod u novinarstvo, Agencijsko novinarstvo, Sistemi informisanja, Medijski sistemi, Novinarstvo u audio-vizuelnim medijima, Upravljanje i uređivanje u medijima, Savremeno novinarstvo i Teorije novinarskih žanrova.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa III” i projekta “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu”, koji podržava Vlada Švicarske, Oak Fondacija, Austrian Development Agency i CARE International Balkans.

Preuzeto sa: Instagram @perpetuummobilebl