IzdvajamoOstalo

Poziv za učešće u istraživanju o društvenom preduzetništvu u Bosni i Hercegovini

Eda – Agencija za razvoj preduzeća u okviru projekta „Mapa društvenih preduzeća“ (Road Map of Social Enterprises) provodi istraživanje o društvenom preduzetništvu sa ciljem identifikacije društvenih preduzeća u Bosni i Hercegovini, područja njihovog rada i prepreka za dalji razvoj.

Nalazi istraživanja će biti iskorišteni za izradu mape koja će obuhvatiti društvena preduzeća iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Crne Gore, Bugarske, Sjeverne Makedonije i Grčke.

Istraživanje će doprinijeti kvalitetnijoj promociji društvenih preduzeća iz Bosne i Hercegovine i osmišljavanju mjera za njihovu podršku.

Imajući u vidu značaj ovog istraživanja, molimo da najkasnije do petka, 18.11.2022. popunite kratki online upitnik: https://bit.ly/3DZN2MP.

Projekat „Mapa društvenih preduzeća“ (Road Map of Social Enterprises) finansira Evropska unija u okviru programa Erasmus+, a implementira Youth Alliance, Kruševo (S. Makedonija) sa partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Crne Gore, Bugarske, Sjeverne Makedonije i Grčke.

Za više informacija o istraživanju i projektu „Mapa puta društvenih preduzeća“ molimo da kontaktirate Edu – Agenciju za razvoj preduzeća (kontakt osoba Pavle Miovčić pavle.miovcic@edabl.org, telefon 051/300-241).

Izvor: Saopštenje