DogađajiIzdvajamo

Najava predavanja „Digitalna pismenost: savremeno roditeljstvo između bure informacija i digitalnog minimalizma“

Predavanje o digitalnoj pismenosti za roditelje pod nazivom „Digitalna pismenost: savremeno roditeljstvo između bure informacija i digitalnog minimalizma“ održaće prof. dr Dragana Trninić i prof. dr Ivana Zečević povodom Nedjelje medijske i informacione pismenosti.

Predavanje će biti u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Banjoj Luci (Zore Kovačević 38a) 9. novembra 2022. godine (srijeda) u 17.30 časova. Svi zainteresovani roditelji mogu prisustvovati predavanju.

Digitalno okruženje i korištenje interneta postali su svakodnevica kako djece, tako i roditelja. Djeca odrastaju u digitalnom svijetu i tu se osjećaju prirodno. Sa druge strane, na roditeljima je velika odgovornost da zaštite djecu na internetu i omoguće im bezbjedno korištenje digitalnih tehnologija, a da pritom ni oni sami nisu dovoljno edukovani. Cilj edukacije je da se roditelji upoznaju sa internetskom regulativom i mehanizmima zaštite djece na internetu, kao i različitim prednostima korištenja interneta.

Takođe, s obzirom na izazove roditeljstva u digitalnom dobu, edukacija će ponuditi odgovore o tome na koji način i u koje vrijeme djeca treba da koriste digitalne tehnologije, kao i na koji način roditelji mogu efikasno da postavljaju granice svojoj djeci i uređuju pravila ponašanja kada su digitalne tehnologije u pitanju.

Edukaciju organizuju i realizuju Fakultet političkih nauka i Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci uz podršku Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK BiH) i Fondacije „Mediacentar“ Sarajevo.

Preuzeto sa: fpn.unibl.org