Vijesti

Od jeseni praksa za 21 studenta u Gradskoj upravi

Studentsku praksu u organinma i ustanovama Gradske uprave, u narednoj školskoj godini, obavljaće 21 student Univerziteta u Banjoj Luci, objavljeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Igora Radojičića i rektora Univerziteta u Banjoj Luci Radoslava Gajanina.

Takođe, Grad Banja Luka će pomoći izgradnju vrtića i nastavno-edukativnog centra u okviru Univerzitetskog grada (kampusa) koji će prevashodno služiti za smještaj djece, ali i za obrazovanje kadova iz oblasti predškolskog vaspitanja.

Grad Banja Luka i Univerzitet u Banjoj Luci imaju mnogo zjaedničkih interesa i poslova koje radimo i koje ćemo ubuduće raditi. Brojni nastavnici Univerziteta u Banjoj Luci su angažovani na projektima koje Grad realaizuje i za nas je to od velike važnosti. S početkom jeseni, primićemo novu generaciju stažista u Gradsku upravu i gradske ustanove – rekao je Radojičić.

Kada je u pitanju izgradnja vrtića u prostoru kampusa, Radojičić je objasnio da posao vode Vlada RS i Univerzitet, a da će Grad uraditi projektovanje. On je istakao da Grad uvijek stoji na raspolaganju kada je u pitanju infrastruktura u prostoru kampusa i da se trenutno razgovara o određenim sportskim sadržajima i uređenju saobraćajnica.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Radoslav Gajanin, kazao je da su studenti za obavljanje studenstke prakse odabrani putem konkursa i, već sa početkom akademske godine, studenti će imati priliku da stupe na posao.

Ovo je treća godina uzastopno u kojoj organizujemo studentsku praksu i zahvalni smo Gradskoj upravi koja je imala razumijevanja za potrebe Univerziteta i naših studenata. Strateško opredjeljenje naše visokoškolske ustanove jeste povećanje obima praktičnog dijela nastave i poboljšanje izlaznih kompetencija studenata koji završavaju fakultete, a mi ćemo u narednom periodu pokrenuti inicijativu da izvođenje praktične nastave bude obavezno, a ne fakultativno – naglasio je Gajanin.

Susret gradonačelnika Radojičića i rektora Gajanina dio je već ustanovljeene prakse da se čelni ljudi grada i Univerziteta sastaju svakih šest mjeseci kako bi razmotrili aktuelne teme.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka