Vijesti

Nakon zvjezdanog neba, Dom omladine dobija i lift

Aktivnosti na uređenju Doma omladine se nastavljaju i nakon renoviranja krovne terase, potvrdili su iz Gradske uprave za “Nezavisne novine”.

“Sama inicijativa da se terasa, odnosno krov Doma omladine, privede namjeni pokrenuta je još ranije, ali je to podrazumijevalo zaštitu samog objekta s obzirom na to da je krovna konstrukcija u ranijem periodu prokišnjavala”, istakli su iz Gradske uprave.

Dodaju da su predstavnici grada tome pristupili kako bi omogućili kvalitetne uslove za boravak mladih ljudi u ovom prostoru, gdje mogu biti dio kvalitetnih sadržaja poput predstava, koncerata, ljetnog kina i slično. “Upravo na krovu Doma omladine su postavljeni kupola, mala bina za različite aktivnosti, zvjezdano nebo, te podna obloga u vidu vještačke trave”, pojasnili su iz Gradske uprave. U ovom trenutku, kako oni kažu, najznačajniji dio radova odnosi se na izgradnju stepeništa, ali i lifta, kako bi ovaj prostor bio na raspolaganju i osobama s invaliditetom.

Dodaju da je veliki broj udurženja građana, ali i neformalnih grupa mladih ljudi, realizovao svoje aktivnosti u Domu omladine, a sada će imati mogućnost da to čine i na krovu ovog objekta.

“Želja gradske administracije je svakako da se prostor prilagodi i za dodatni dio ugostiteljskog objekta koji se već nalazi u Domu omladine, gdje rade mladi s razvojnim poteškoćama”, rekli su

iz Gradske uprave i dodali da je ovo jedan od najznačajnijih projekata za grad, te će upravo zbog toga biti i nastavljeno ulaganje u ovaj prostor.

“Najveći dio radova u Domu omladine urađen je kroz donatorska sredstva”, istakli su oni.

Prema njihovim riječima, u narednom periodu se očekuje veća posjećenost, te su upravo zbog toga i realizovane sve ove aktivnosti, a planirano je i mnoštvo drugih.

“Ovim putem apelujemo na mlade koji borave u ovom prostoru da isti čuvaju i da ga ne uništavaju, jer je to nažalost primijećeno. Ovaj prostor je ponuđen upravo mladim ljudima, stavljen im je na raspolaganje”, naglasili su iz Gradske uprave.

Podsjećamo da je organizovano druženje na terasi “White Roof Party”, upravo s ciljem da se promoviše ovaj novouređeni prostor, koji je namijenjen omladini, ali je isto odgođeno zbog vremenskih uslova.

Preuzeto sa: nezavisne.com