DogađajiIzdvajamo

Kreativni mikrofon

Kreativnost je sinonim za stvaralaštvo. Mikrofon simbol javnog nastupa. A KREATIVNI MIKROFON je metafora za aktivno učešće u izgradnji i ispoljavanju sebe. Kroz kreativni mikrofon odgovaramo na pitanje kako gradimo, i ispoljavamo sebe drugima.

Ove godine prva na udaru je naša koža, naš najveći organ, ujedno i najizloženiji spoljašnjem svijetu. Skloni smo tu spoljašnjost dodatno ukrašavati, izvlačeći na površinu odraze našeg unutrašnjeg svijeta. Bilo da se radi o TETOVAŽAMA, nakitu, ili prosto odjeći. Ali, koliko nas to zapravo čini autentičnim?

E sad, samo naše postojanje je svojevrsni PERFORMANS, ali i svojevrsni bunt ništavilu. Ako u tom postojanju nema nas, rizikujemo da i mi budemo ništavni. Vjerovatno odatle potreba za posebnošću, a kojoj se suprotstavlja potreba da budemo dio grupe. Iz tog JA-MI konflikta proizilazi šarenilo složene ljudske zajednice. Kako u tom haosu naći i zadržati KONCEPT sebe?

Nekad sebe otkrijemo ponašajući se upravo onako kako nam se u momentu ponašalo – SPONTANO. Nekad se otkrijemo u dubinama INTIMNOSTI. Nekad je neophodna aktivna SVJESNOST. Pa nas SPONTANOST, INTIMNOST, I SVJESNOST dovedu do AUTONOMIJE, što su sve preduslovi za autentičnost. Da li ove riječi igrom slučaja formiraju akronim S.I.S.A.?

Na kraju, jesam li ja JA ako se predstavljam kao neko drugi? Možda mi je to posao. Pa rizikujem da kroz taj posao zaboravim ili izgubim sebe. A nekad ne mogu, ili ne znam kako da budem JA, pa mi je lakše da se predstavljam kao neko drugi, ali, možda u tom procesu potpuno zalutam?

Uf, teška pitanja za ovu godinu.

Al Kreativni mikrofon karakteriše smjelost da ova pitanja postavimo.

U odgovaranju na ova pitanja ove godine će nam pomoći Draženko Kopuz, tattoo majstor i muzičar, Isidora Branković, konceptualna i performans umjetnica, Saša Risojević, psiholog i psihoterapeut, Jelena Jandrić, glumica, i Sara Radusinović, rediteljka.

A voditeljski duo Kreativnog mikrofona čine Ognjen Tadić (Psihologitarista) i Jovana Župljanin (Jolanda)

Preuzeto sa: Instagram @zdravodaste