DogađajiIzdvajamo

Trening rodna ravnopravnost 2

USAID/INSPIRE organizuje trening Rodna ravnopravnost čiji je cilj učesnike upoznati sa trenutnom slikom u pogledu ravnopravnosti spolova, a zatim razviti razumijevanje rodne ravnopravnosti, odnosno nejednakosti. Učesnici će imati priliku da čuju više o vještinama koje su neophodne za poboljšanja rodne ravnopravnosti u svojim okruženjima, organizacijama u kojima djeluju ali i u suradnji sa drugim organizacijama.

Kroz trening, učesnici će dobiti znanja i širu sliku o poziciji oba spola u društvu. Imat će mogućnost da razmijene iskustva i čuju više o oblastima u kojima se vrši diskriminacija jednog spola te na koji način se može reagirati. Upoznat će se sa različitim zakonskim okvirima i mehanizmima zaštite jednakosti spolova.

Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila mateja.bojat@usaidinspire.ba ili putem telefona 033 778 772.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

Detalji o događaju:

Početak događaja: 09-07-2022 12:30 pm
Završetak događaja: 09-09-2022 1:30 pm
Početak registracije: 08-08-2022 6:00 am
Slobodnih mjesta: 24
Krajnji datum prijave: 08-31-2022
Lokacija: Hotel Hills Sarajevo

Trening Rodna ravnopravnost (2)-Kalendar obuka USAID/INSPIRE (ppmg.ba)

Preuzeto sa: mreza-mira.net