EdukacijaIzdvajamo

Besplatni online kursevi Resurs centra

Iako je avgust mjesec godišnjih odmora, uvijek je zgodno saznati i naučiti nešto novo! U Resurs centru ove nedjelje imaju nešto drugačiji nedjeljni pregled vijesti, u kom su u potpunosti posvećeni edukaciji.

Na deset onlajn kurseva Resurs centra možete čuti savjete trenera i trenerica, bilo da se radi o strateškom planiranju, finansijskom i administrativnom upravljanju, angažovanju osoblja, budžetu, pisanju projekata, zagovaranju, medijima, crowdfunding-u ili strategijama komunikacije.

Resurs centar vam stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja i podršku.

Besplatni kursevi:

  • Kako napraviti strateški plan udruženja – iskusna trenerica Resurs centra Dragana Soćanin u onlajn kursu Uvod u strateško planiranje provešće vas kroz sve ključne korake koji su neophodni prilikom kreiranja strateškog rada vašeg udruženja, što će vam pružiti stabilnu osnovu za svaki naredni korak u vašem radu.
  • Finansijsko i administrativno upravljanje u OCD – ovladajte zakonskim obavezama udruženja, platnim prometom, putnim nalozima, obračunima putnih troškova i drugim aspektima finansijskog upravljanja! Onlajn kurs Finansijsko i administrativno upravljanje u OCD vam u tome može pomoći.
  • Angažovanje osoblja za rad sa i u OCD – ovladajte zakonskim okvirom i različitim vrstama ugovora koje možete sklopiti prilikom angažovanja saradnika za vašu organizaciju.
  • Kako napraviti godišnji i projektni budžet OCD – Finansijska direktorka Građanskih inicijativa i trenerica Resurs centra Nada Likar u ovom videu prolazi kroz razliku između godišnjih budžeta udruženja i projektnih budžeta, kao i kroz osnovne elemente koje obe vrste budžeta treba da sadrže.
  • Kako napisati predlog projekta – Trener Resurs centra Vladimir Radojičić u ovom videu prolazi kroz sve ključne korake u samom procesu izrade projekta. Pored videa, moći ćete da skinete i prezentaciju koja će vam koristiti da dodatno unapredite svoja znanja i veštine potrebne za razvijanje i izradu kvalitetnih predloga projekata.
  • Kako zagovarati promene u zajednici – Programska menadžerka Građanskih inicijativa i trenerica Resurs centra Dragoslava Barzut u ovom videu prolazi kroz sve ključne korake zagovaračkog procesa.
  • Kako izgraditi odnose sa medijima – Koordinatorka za komunikacije u Građanskim inicijativama i trenerica Resurs centra Tijana Ilić u ovom videu prolazi kroz sve ključne korake uspešne izgradnje odnosa sa medijima.
  • Kako napraviti strategiju digitalne komunikacije – Šta je sve neophodno za izradu uspešne strategije digitalnog komuniciranja?
  • Kako napraviti komunikacijsku strategiju – Saznajte kako da izradite uspešnu komunikacijsku strategiju kako bi se poruke koje želite da prenesete što bolje i jasnije čule.
  • Crowdfunding za neprofitne organizacije – Crowdfunding kao alternativni izvor finansiranja za udruženja? Poslušajte Milicu Đustebek i Deu Džanković iz Fondacije Catalyst Balkans i naučite šta je sve neophodno za izradu uspešne crowdfunding kampanje.

Preuzeto sa: mreza-mira.net / mreza-mira.net / mreza-mira.net