IzdvajamoOstalo

Traže se porodice domaćine koje su voljne ugostiti učenika/icu na razmjeni

I ove godine, kao i prethodnih 8 u Banjoj Luci American Councils organizuje razmjenu učenika na relaciji BIH – SAD. U pitanju je kulturološka razmjena učenika srednje škole koja je u potpunosti stipendisana od strane Američke vlade. Dijete koje dođe u Banju Luku na razmjeni provodi 10 mjeseci u periodu od avgusta do juna pohađa srednju školu, učestvuje u mnogim kulturološkim, aktivnostima, koje uključuju organizovana putovanja po Bosni i Hercegovini, ali I mnogo volonterskog rada u zajednici.

Osnovni dio razmjene je zapravo život u porodicama, jer se na taj način najbolje usvaja kultura. Kroz život u porodici dijete stiče jezik, uči o našoj istoriji, običajima, vrijednostima i kulturi. Učenik dobija mnogo toga vrijednoga kroz život sa porodicom, a porodice uglavnom imaju priliku da svojoj deci pruže priliku upoznavanja sa novom kulturom, da podstaknu na ovaj način sticanje stranog jezika i prosto da budu dio nečijeg razvojnog puta i iskustva koji mijenja životnu perspektivu.

Već mnogi niz godina posmatramo zadovoljne učenike i porodice kako formiraju cjeloživotne odnose i dugotrajana sjećanja. Ukoliko ste zainteresovani da se prijavite na program kao domaćinska porodica, za više informacija možete kontaktirati Mariju Karić u Banjoj Luci, koja radi kao coordinator programa na broj telefona: 065032953 ili putem mejla na mkaric@americancouncils.org.

Preuzeto sa: hocu.ba