DogađajiIzdvajamo

Poziv na noćnu šetnju

Pridruži nam se u šumskoj šetnji, ali ovaj put noćnoj!

U nedjelju 31.07. od 20h, kreni sa nama i doživi zalazak sunca u šumi. Okupljamo se kod kućice s rampom na Banj Brd, odakle krećemo na noćnu šumsku šetnju preko Trešnjika, Zmajevca i Ponira, a završavamo kod Nešković pumpe na Starčevici.

Ruta je dugačka preko 12km i trajaće oko 4h. U toku šetnje pravićemo više kraćih pauza. Od opreme je neophodna udobna obuća, 2l vode i grickalice za energiju. S obzirom da se radi o noćnoj šetnji, neophodno je da posjedujete čeonu lampu ili bilo kakav drugi vid rasvjete koji će vam omogućiti lakše kretanje. Najbolje bi bilo da to bude neki vid rasvjete koji nećete držati u rukama. Iz navedenih razloga učestvovanje u šetnji je jedino moguće uz posjedovanje ove opreme.

Staza nije zahtjevna, ali zbog specifičnijih uslova zahtjeva određenu spremnost i kondiciju za duže kretanje. Maloljetne osobe moraju doći u pratnji odrasle osobe.

Šetnju vodi Nikola Pećanac, master šumarstva, koji dosta vremena i terena provodi baš na ovim rutama. Od njega ćete moći naučiti svašta o samim šumama koje se nalaze u okolini našeg grada, o biljnim vrstama koje krase ove šume, kao i o tome kako se upravlja i gazduje ovim tipovima šuma.

Ako želiš da nam se priključiš, prijavi se do nedjelje do 12h na email adresu: maja.bajic@czzs.org, slanjem podataka (ime, prezime, broj telefona).

Šetnja je organizovana u sklopu projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude”, koji finansira SIDA – Švedska agencija za međunarodni razvoj, a impelementira @wwf_adria

Preuzeto sa: Instagram @centar_za_zivotnu_sredinu