Vijesti

Trkom dajak čamaca završeno „Ljeto na Vrbasu“

Trkom dajak čamaca u četiri kategorije je završena 69. po redu manifestacija „Ljeto na Vrbasu“.

Prvak ovogodišnje trke u kategoriji seniora je Dragan Babić, koji je kazao da mu je ovo bila 19. trka, a druga pobjeda.

“Iznenadio sam samog sebe. Znao sam da sam spreman nakon nedavnog Svjetskog prvenstva. Nastavio sam trenirati, iskoristio neke greške na startu, izašao prvi i uspio sam do kraja da izvezem bez nekih većih problema i grešaka”, kazao je Babić, kojem je medalju uručila naša proslavljena košarkašica Slađana Golić.

U takmičenju u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Jelena Babić, koja je istakla da je počela ovu sezonu da trenira u Dajak klubu Banja Luka.

“Nisam bila najsigurnija da li ću se prijaviti, ali evo posrećilo mi se. Trka je zahtjevna, ali svakako ovo mi je bilo zanimljivo iskustvo”, poručila je ona.

Grad Banja Luka tradicionalno je podržao ovu manifestaciju, a današnjoj trci dajaka u ime Grada prisustvovali su gradski menadžer Bojan Kresojević i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu poltiku Mirna Savić – Banjac koja je takođe uručila medalje najboljim takmičarima.

Jednostavno sinhronizirajte sve podatke s jednog uređaja na drugi, bez gubljenja vremena.
Midas – Content Discovery Platform
Gradski menadžer je kazao da, kada je riječ o turističkoj ponudi našeg grada, su Vrbas i dajak nešto najprepoznatljivije.

“Podržali smo ovu manifestaciju kao i svake godine, ali ove ipak na jedinstven način tako što smo izgradili novo dajak pristanište i grad Banja Luka ovako lijepu sliku treba da proširi što dalje”, poručio je Kresojević.

Naime, organizator „Ljeta na Vrbasu“, jedne od najstarijih manifestacija u Banjaluci je Turistička organizacija grada Banje Luke, uz podršku Grada.

Manifestacija je započela tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta i fenomenalnim kocertom Andreja Pucarevića na obali Vrbasa ispod Kastela, a održani su i „Ples pod zvijezdama“ u Parku Petar Kočić, te „Bisokop na otvorenom“ na platou ispred tvrđave Kastel.

Preuzeto sa: mondo.ba