IntervjuIzdvajamo

Talentovana Bojana Škrbić sanja da snimi film o “ljepotici na Vrbasu”

Bojana Škrbić, maturantkinja banjalučke Gimnazije, godinama unazad dokazuje svoj glumački talenat koji je i nagrađen prestižnom nagradom ,,Likota”. Ovu nagradu dodjeljuje Studentsko pozorište Banja Lula za najboljeg amaterskog glumca. Ljubav prema glumi kod ove mlade djevojke rodila se jos od malih nogu, kada je prvobitno kao dijete “izvodila” svoje predstave pred porodicom i prijateljima. Po dolasku i upisu Gimnazije u Banja Luci, pridruzila se Studentskom pozoristu, gdje je njen talenat zasijao u punom sjaju.

Ljubav prema dramakim umjetnostima Bojana je spojila sa ljubavlju prema književnosti. Pišući pjesme, počela je da piše i priče, pa je sve više privlači režija i stvaranje filmova. Kaže da sanja da režita film o “ljepotici na Vrbasu”. Bojana nije samo talentovana za glumu i književnost, ona takođe ima značajna ostvarenja u likovnoj umjetnosti, pa su njene ilustracije našle mjesto među koricama poetskih antologija, kao propratna ilustracija. Cio proces školovanja u drugome gradu, aktivnog učešće u vannastavnim aktivnostima ne bi prošlo uspješno bez podrške porodice i sestre.

  • Velika podrška su mi bili moji roditelji i starija sestra. U svim mojim dilemama, ona je bila tu da me posavjetuje i pomogne u donošenju ispravne odluke. Mnogo toga sam lakše savladala i odlučnije reagovala poslije razgovora sa njom.

Gluma je sama po sebi izazov i zahtjeva čovjekovu stalnu koncentraciju, ali i transformaciju. Sve ono što gledamo na malim ekranima, pozorišnim scenama je odraz velikog odricanja i učenja da se živi drugi živo. Bojana je upravo to i privuklo, pa kaže:

  • U glumi me najvise privlaci ta transformacija u drugi lik koji je suprotnost od tebe. Uspejeh nije samo doživjeti taj lik, apsolutan uspjeh je prenijeti isti publici i izazvati emociju kod njih.

Pripremila: Tijana Trklja