EdukacijaIzdvajamo

Online kurs: DIGITALNI MARKETING ZA NVO

Online (Zoom), utorak, 5.7.2022.

Pridružite nam se na online seminaru na temu digitalnog marketinga prilagođenog potrebama nevladinih organizacija. Pored upoznavanja osnova ove oblasti, dobiti ćete dosta informacija o tehnikama kao i savjete kako da unaprijedite vidljivost djelovanja vaše organizacije.

Dodatno, seminar će se baviti i temom korištenja fotografije u svrhu promocije rada vaše organizacije, kao i zaštitom autorskih prava u BiH. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa prvom domaćom ali i nekoliko stranih platformi sa foto i video sadržajima.

Svrha ovog dvosatnog seminara je da ponudi vrlo praktične informacije i lako primjenjive tehnike za sve zainteresirane a u cilju jačanja vidljivosti djelovanja nevladinih organizacija kao i zaštite autorskih prava u BiH.

Seminar je besplatan a voditi će ga stručnjaci/kinje sa decenijskim iskustvom iz navedenih oblasti.

Prijave za učešće možete poslati putem online linka (3 minute za popuniti): https://www.surveymonkey.com/r/G5V96M7

PROGRAM

12:00 – 12:30 Digitalni marketing

12:30 – 13:00 Platforma “Foto baza” i zaštita autorskih prava u BiH

13:00 – 13:30 Platforme sa foto i video sadržajima

13:30 – 14:00 Pitanja i odgovori

PREDAVAČI/CE

Mirjana Ribić je kreirala i uređivala web stranicu Mreže za izgradnju mira od 2013. godine, te radi i kao freelancer u digitalnom marketingu od 2012. godine u BiH, Irskoj i Italiji. A od prošle godine otvorila je i svoju agenciju za digitalni marketing. Njeni hobiji su fotografija i putovanja.

Vanja Stokić je diplomirana novinarka, specijalizovana za izvještavanje o ljudskim pravima i marginalizovanim grupama. Posljednjih 11 godina vodi portal eTrafika, a u decembru prošle godine osnovala je prvi photo stock u Bosni i Hercegovini, pod nazivom Foto baza. Radi se o platformi za prodaju i kupovinu fotografija, koja za cilj ima uređivanje foto tržišta i veće poštovanje autorskih prava.

Ajdin Kamber je novinar, snimatelj i fotograf freelancer. Magistar novinarstva kojim se bavi od 1999. godine. Izvještava i radi na temama koja se tiču ljudskih prava, manjina, izbjeglica i migranata te postratne i tranzicijske Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Dobitnik novinarske nagrade Srđan Aleksić i EU nagrade za istraživačko novinarstvo.

Preuzeto sa: hocu.ba