Događaji

COST info dan za istraživače i inovatore iz zemalja Zapadnog Balkana

​COST info dan za istraživače i inovatore iz zemalja Zapadnog Balkana biće održan u ponedjeljak, 20. juna, od 09:30 – 12:30 časova.

Cilj online info dana jeste da informiše istraživače i inovatore iz zemalja regiona o ulozi COST programa u podsticanju i širenju istraživačke izvrsnosti, uticaju programa, načinu podnošenja novih akcija (projekata), odnosno načinu povezivanja sa istraživačima iz zemalja članica u okviru tekućih COST akcija.

COST je najveći i najvažniji instrument umrežavanja za istraživače u Evropi. Tokom trajanja prethodnog EU Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Horizont 2020, oko 92.000 istraživača koristilo je COST instrumente za umrežavanje: sastanke, radne grupe, kratkoročne naučne posjete, trening škole, grantove za konferencije za doktorante itd.

COST akcije pružaju priliku za upoznavanje širokog spektra partnera, a učešće u njima značajno povećava šanse za uspjeh prijava na druge evropske programe.

Događaj će se održati putem Teams platforme. Agenda i link za pristup sastanku biće uskoro dostupani na COST veb-stranici: https://www.cost.eu/cost-events/cost-info-day-wbc-2022/

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo