Vijesti

Omladinskom politikom do unapređenja prilika za mlade

Strateška platforma Omladinske politike Republike Srpske od 2022. do 2026. biće dorađena kako bi bile unaprijeđene prilike za mlade u Srpskoj, rekla je pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Branka Malešević.

Ona je navela da će na tome danas i sutra u Laktašima raditi radna grupa za izradu Omladinske politike Srpske od 2022. do 2026. godine.

Maleševićeva je naglasila da je radna grupa izradila prednacrt Strateške platforme i kreirala prijedloge strateških ciljeva koji se odnose na unapređenje prilika i interesa mladih za bolji život u Republici Srpskoj, te na podsticanje inicijative na djelovanje mladih u lokalnoj zajednici.

“Takođe je bitno promovisati izvrsnost i stvaranje uzora kod mladih i sistemski unaprijediti kapacitete omladinskih organizacija u Republici Srpskoj”, rekla je Maleševićeva Srni.

Ona je rekla da je 2022. godina proglašena godinom mladih u Evropskoj uniji te da je zbog toga proces izdrade Omladinske politike Republike Srpske od 2022. do 2026. godine podržan putem projekta EU za civilno društvo i programa zadržavanja mladih u BiH koji finansira delegacija EU u BiH.

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Laktaša, Miroslav Bojić, članovi radnih grupa za izradu dokumenta i predstavnici omladinskog sektora.

Preuzeto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta