Preporuke

April 2022: Redakcija mladibl vam predlaže knjige za čitanje

Donosimo vam listu knjiga za koju članovi naše redakcije smatraju da je poželjno da se pročitaju. Vjerujemo da će svako pronaći nešto što će mu odgovarati. Uživajte u čitanju, jer mi zaista jesmo.

Momo Kapor – Beleške jedne Ane

Za sve koji ne znaju Momo Kapor je rođen 1937. u Sarajevu. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Beogradu. Moja preporuka za mjesec april je knjiga koja me i te kako nasmijala. Sigurna sam da smo svi ponekad bili Ana, odvažna i smjela. Svi se možemo poistovjetiti sa njom koja sigurno neće dozvoliti da je zaboravimo. Kaporova Ana ne ide putem koji idu svi, nego hrabro i prkosno korača svojoj stazom. Aa, kojom stazom vi koračate?

Meri Šeli – Frankenštajn

Za početak, Meri je ovu knjigu stvorila sa samo 18. godina. Frankenštajn se smatra prvim djelom naučne fantastike. Lako se čita. Preporučujem da pročitate i njenu biografiju kako biste dobili jasniju sliku o ovom djelu. Kada ste već odrasli, čitanje ovog djela nije horor nego tragedija.

Preporučila: Nataša Gavur

Pol Taf – Tajna uspešne dece

Knjiga koju sam pročitao pre par godina i koja me oduševila, pogotovo zbog toga što sam roditelj i imam dvoje dece. Odgajanje dece nekad zna biti težak posao, a ova knjiga može vas može inspirisati i nadahnuti u tome. Sigurno će uticati na vaše razmišljanje i razumevanje detinjstva.
Sve preporuke za mlade roditelje.

Džef Saterland i Dž. Dž. Saterland – SCRUM

Jednostavno se morate upoznati sa ovom metodologijom, koja vas uči kako raditi sa timovima, kako bolje organizovati nešto, kako stići uraditi više stvari i kako efikasnije ostvariti vaše ciljeve. Iako ljudi povezuju Scrum sa IT tehnologijama i razvoje softvera, ovaj metodologija se može primeniti i u drugim oblastima.

Preporučio: Miloš Blagojević