Vijesti

Grad u novu sezonu dajaka ulazi sa pristaništem

Prvo dajak pristanište u Banjoj Luci, koje se nalazi na popularnoj plaži „Abacija“, uskoro će i zvanično biti otvoreno.

Radovi su privedeni kraju, vremenski uslovi se poboljšavaju, te na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja dajak čamca i aktivnih dajakaša, kojih ima više od 150, pristanište će i zvanično da bude u upotrebi.

-Uređenje i očuvanje rijeke Vrbas je gradska administracija postavila kao jedan od najvažnijih prioriteta kada su u pitanju investicioni projekti. Sa izgradnjom ovog dajak pristaništa zapravo ne završavamo, već počinjemo niz projekata koji će obogatiti turističku ponudu grada, ali i stvoriti uslove za sportske i rekreativne sadržaje na rijeci Vrbas – rekao je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Naglašava da Grad planira i uređenje plaže uz Vrbas, kao i mnoge slične projekte.

-Ove godine planiramo uređenje „Švedske plaže“, koja se sastoji iz dva ambijenta – šljunčanog i travnatnog, sa svim potrebnim sadržajima, kao što su ležaljke, tuševi, sportski i ugostiteljski sadržaji, kao i jedno manje dajak pristanište. Ambiciozno smo krenuli i u ovaj projekat – poručio je Mandić.

Kada je riječ o radovima na dajak pristaništu, podjseća da su radovi bili veoma zahtjevni.

-Radovi u koritu rijeke su veoma složeni i zahtijevaju posebnu zaštitnu konstrukciju u koritu koja omogućava radnicima da rade neometano u samoj rijeci Vrbas – poručio je on.

Izgradnjom prvog dajak pristaništa, na koje su dajakaši iz Banje Luke čekali više od decenije, ostvariće se bolji uslovi za treniranje, ali i bolji uslovi za sve turiste koji dođu u Banju Luku.

Upravo su dajakaši bili ti koji su od samih početaka učestvovali u izgradnji ovog projekta.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka