Vijesti

Proslava Dana grada: Danas svečana akademija i koncert „Rok simfonije“

Sve je spremno za svečanu proslavu Dana grada, koja je zbog vaskršnjih praznika zakazana za danas, 26. april.

Program obilježavanja započeće odavanjem počasti našim herojima, a planirano je polaganje vijenaca na četiri gradske lokacije.

Centralno polaganje vijenaca na Spomen obilježje palim borcima Drugog svjetskog rata na Trgu palih boraca zakazano je za 12.00 časova.

Takođe, predstavnici Grada Banje Luke će u 9.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, u 10.00 časova planirano je polaganje na Spomenik palim Krajišnicima, dok će u 11.00 časova biti položeni vijenci i na Spomenik 12 beba u centru grada.

U čast Dana našeg grada pored tradicionalnog svečanog prijema za delegacije, 26. aprila sa početkom u 19.00 časova u Banskom dvoru biće održana svečana akademija, dok će na šetalištu kod Gradske uprave od 20.00 časova biti održan koncert „Rok simfonije“.

Koncert „Rok simfonije“ poklon je Grada Banje Luke svim sugrađanima, ali i gostima, pa vas ovom prilikom pozivamo da Dan našeg grada obilježimo zajedno.

U okviru proslave Dana grada, u srijedu 27. aprila u Banskom dvoru biće održana i Međunarodna konferencija „DUNAV BUSINESS FORUM – Gradovi – mostovi integrisanih procesa lokalnog razvoja“.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka