Vijesti

Radovi Aleksandre Kuzmanović i Danijele Mihić dio kolektivne izložbe „Pogledi 2022“ u beogradskoj Galeriji ’73

Radovi akademskih slikarki Aleksandre Kuzmanović i Danijele Mihić iz Banje Luke, dio su izložbe umjetnika mlađe generacije „Pogledi 2022“ koja će biti otvorena 21. aprila u 19.00 časova u renomiranoj beogradskoj Galeriji ’73 – saopšteno je iz Banskog dvora.

Na ovoj izložbi predstaviće se ukupno 25 umjetnika, koje je izabrao Umetnički savjet galerije u skladu sa svim likovnim standardima.

Kako su naveli, predstavljanje ove dvije talentovane mlade umjetnice iz Banje Luke rezultat je Protokola o saradnji koji je KC „Banski dvor“ u januaru potpisao sa Galerijom ’73.

-Drago mi je što se kroz još jednu značajnu i konkretnu aktivnost pokazuje da sporazum o saradnji Banskog dvora i Galerije 73′ nije samo obično „slovo na papiru“. – Predstavljanje naših umjetnika u Beogradu predstavlja nastavak prakse Banskog dvora koja podrazumijeva kontinuiranu promociju i afirmisanje kvalitetnih domaćih umjetnika – rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Direktorica Galerije ’73 Mirela Pudar rekla je da je i ovog puta pružena šansa najtalentovanijima da se prikažu na javnoj kulturnoj sceni, što je stvaraocima njihove rane profesionalne dobi veoma značajno. – Počeci su najteži, a podrška tada najznačajnija, a oni to zaslužuju, svojim neospornim talentom, pretočenim u delo“ – rekla je ona

Iz Banskog dvora poručuju da je namjera ovog programa međusobno umrežavanje mladih, kulturna razmjena i svesrdna institucionalna podrška koja je u vremenu prepunom izazova veoma važna.

Prema njihovim riječima izložba je koncipirana na jednoj lijepoj zamisli – da ukaže na stvaralaštvo mladih umjetnika i da afirmiše njihov pogled na umjetnost – a ovi umjetnici se, kao i većina pripadnika njihove generacije, podjednako dobro snalaze u klasičnim kao i u nekonvencionalnim tehnikama.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka