Vijesti

Posvećen Danu grada: U Domu omladine otvoren „Inost mladih“

U Domu omladine otvorena je 24. po redu Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „Inost mladih 2022“ godine, posvećena Danu grada Banje Luke i 21. novembru Danu oslobođenja Banja Luke u Velikom ratu.

Grad Banja Luka je jedan od pokrovitelja ove izložbe, a ovlašteni potpisnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Danijela Kajkut izrazila je zadovoljstvo što su Dom omladine i Banja Luka domaćini ove manifestacije koju Grad podržava dugi niz godina.

-Podžavamo naše mlade i kroz više vidova podrške, od stipendiranja učenika i studenata, pa do sanacije i opremanja osnovnih i srednjih škola – kazala je ona.

Zahvalila je na organizaciji ovog događaja Savezu inovatora Republike Srpske i Udruženju inovatora grada Banja Luka.

U ime Saveza inovatora Republike Srpske Milovan Bajić kazao je da na ovogodišnjem Sajmu inovacija dio učesnika prisustvuje izložbi u Domu omladine, a dio njih učestvuje onlajn.

-Imamo preko 300 izlagača ove godine, i to su uglavnom inovatori iz zemalja regiona – kazao je on, te naveo da su eksponati inovatora iz tri oblasti: automatika, informatika i slobodna tema.

Pomoćnik ministra za naučnotehnološki razvoj, Miodrag Peranović pozvao je mlade inovatore da se prijave i za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u organizaciji Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije, za šta su obezbijeđene i vrijedne nagrade.

Moto izložbe „Inost mladih 2022“ je: „Iskažite vašu inventivnost i efikasnost“, a sve eksponate zainteresovani mogu da pogledaju danas i sutra u Domu omladine, od 11:00 do 19:00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka