Vijesti

Saznajte šta vam donosi „Banjalučko proljeće“

Sjajna atmosfera, mnogo dobre zabave, smijeha, pjesme, plesa, druženja, brojne manifestacije kulturnog, sportskog i zabavnog sadržaja je ono što vas očekuje u okviru programa „Banjalučkog proljeća“, koje će trajati do kraja juna.

U duhu proljeća, već u petak, 15. aprila očekuje vas dvodnevni Festival cvijeća, koji će ove godine u čarobnom ambijentu Parka „Petar Kočić“ okupiti do sada najveći broj izlagača.

U okviru Banjalučkog proljeća očekuju vas i brojni noviteti, pa će tako u subotu, 16. aprila biti održan prvi Banjalučki karneval. Budite dio ovog događaja, na kojem vas očekuju sjajna atmosfera, šareni kostimi, pjesma, igra, brojna iznenađenja i zasigurno sjajna zabava.

S obzirom da nam se bliži Vaskrs, u čast najvećeg hrišćanskog praznika 23. aprila u Parku „Petar Kočić“ biće priređen Vaskršnji piknik.

Riječ je o događaju koji ima za cilj da na jedan inovativan način zbliži naše sugrađane, a posebo najmlađe, i da ih podstakne na važnost očuvanja običaja i njegovanja tradicije šaranja vaskršnjih jaja.

April je značajan mjesec za naš grad, jer Banja Luka proslavlja i obilježava Dan grada-22. april, koji će zbog vaskršnjih praznika biti obilježen u utorak 26. aprila.

U čast Dana našeg grada pored svečane akademije te večeri biće održan koncert „Banjalučke rok simfonije“.

Jedan od izuzetno značajnih događaja je i „Dunav biznis forum“, koji će biti održan u srijedu 27. aprila u Banskom dvoru. Ovaj forum promoviše Dunavsku strategiju, a ciljevi su između ostalog usmjereni na povezivanje ljudi, ideja i tržišta i njihovih potreba, kao i na izgradnju infrastrukture i razvoj energetskih sistema te stvaranje optimalnih uslova za jačanje institucionalnih i ljudskih kapaciteta i njihovo podsticanje za racionalnije i efikasnije djelovanje, promociju održivog razvoja, konkurentnosti, bezbjednosti, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, socijalne politike, javnog i privatnog partnerstva.

Naš grad dio je i jedinstvene kulturno-turističke manifestacije „Noć tvrđava“.

Tako će 29. i 30. aprila tvrđava Kastel zasijati u svom punom sjaju i našim sugrađanima ponuditi jedinstven program, oživjeti istoriju i predstaviti bogatu kulturu ovih prostora.

Dan pobjede – 9. maj obilježićemo zajedničkim druženjem na lokaciji novog gradskog parka gdje će kao i prošle godine biti organizovan Veliki gradski piknik.

Dio programa Banjalučkog proljeća odvijaće se i na Banj brdu – najpopularnijem banjalučkom izletištu, gdje će 14. maja biti održan Banj fest.

Pošto je Banja Luka grad sporta, ove godine Krajiška ljepotica domaćin je Svejtskog prvenstva u raftingu, koji će u periodu od 25. maja do 1. juna okupiti ekipe iz cijelog svijeta.

Još jedna od manifestacija, koja se održava prvi put u našem gradu je i Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“.

Ovaj događaj biće održan u periodu od 17. do 19. juna i zasigurno će gradu ponuditi jedinstvenu atmosferu.

Kompletan program Banjalučkog proljeća pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka