Događaji

Poziv omladinskim organizacijama u Bosni i Hercegovini za učešće na drugoj ekološkoj konferenciji mladih e.kon 2022!

Organizacije civilnog društva koje okupljaju mlade, rade sa mladima i za mlade, a koje su prošle godine 24. aprila usvojile Ekološku inicijativu mladih – Bardača inicijativu, sa zadovoljstvom pozivaju predstavnike omladinskih organizacija iz čitave Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće na 2. ekološkoj konferenciji mladih „e.Kon 2022“ i da aktivno sudjeluju u izradi i usvajanju prve Ekološke deklaracije mladih u Bosni i Hercegovini. Konferencija e.Kon 2022 će se održati u četvrtak, 21. 04. 2022. godine sa početkom u 9.00 časova na Domestica imanju Centra za ekonomski i ruralni razvoj u selu Krnete, opština Laktaši.

Bardača inicijativa, koju su mladi donijeli na prvoj ekološkoj konferenciji mladih „e.Kon 2021“, pozvala je cjelokupnu generaciju da se snažnije uključi u identifikovanje problema zaštite životne sredine, da se mladi aktiviraju u lokalnim zajednicama i da svojim primjerom budu pokretačka snaga za sve ostale građane i da se tako zauzme stav: I MI SE PITAMO!? Mladi su sadašnjost i budućnost ove zemlje, kao najdragocjeniji resurs.

Bardača inicijativom, preuzeli smo odgovornost da ćemo na e.Kon 2022, a na Dan planete zemlje (aprilu 2022. godine) kreirati i donijeti EKOLOŠKU DEKLARACIJU MLADIH Bosne i Hercegovine. Ovom Deklaracijom kao mladi ljudi želimo da se nametnemo kao jedan od ključnih aktera u zaštiti životne sredine u Bosni i Hercegovini, pošto je naše pravo i obaveza da odlučujemo o o vlastitoj sudbini i kako bismo svojoj djeci ostavili planetu Zemlju u boljem stanju od onoga u kojem smo je zatekli.

Poželjno je da učesnici na e.Kon 2022 budu predstavnici omladinskih organizacija iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine kako bi osigurali reprezentativnost i geografsku pokrivenost svih dijelova naše zemlje. Nadamo se da ćete biti u prilici da se odazovete ovom pozivu i da svi zajedno pokažemo naše opredjeljenje za zajedničko djelovanje i akciju.

Program i dnevni red konferencije e.Kon 2022 pogledajte OVDJE.

Zbog planiranja broja mjesta i ostalih potrebnih organizacionih aktivnosti, molimo Vas da svoju prijavu popunite klikom na donji link, a najkasnije do 15. 04. 2022. godine. Broj mjesta je ograničen.

PRIJAVA NA KONFERENCIJU

Zahvaljujući podršci donatorskih organizacija troškovi puta i smještaj za učesnike iz udaljenijih krajeva će biti plaćeni. Ručak i osvježenje će biti obezbjeđeni za sve učesnike.

Preuzeto sa: hocu.ba