Ostalo

AIESEC i EU – za novu generaciju lidera

I ove godine, Nacionalna konferencija AIESEC-a okupila je studente sa univerziteta u Banja Luci, Mostaru i Sarajevo kako bi se kroz trodnevni događaj povezali, planirali buduću saradnju i projekte, te osnažili nove članove kroz niz radionica o projekt menadžementu, javnom govoru, timskom radu, planiranju. Konferencija se održala u Tuzli, 25-27. marta, a podržana je od strane Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Kroz cjelodnevne treninge iz oblasti liderstva, održivog razvoja, poslovne društvene odgovornosti i drugih aktuelnih tema iz poslovnog svijeta, članovi AIESEC-a u BiH imali priliku učiti o istim i raditi zajedno na rješavanju problema i razvijanju strategija. Upravo ovaj tip konferencije pruža jedinstver izvor motivacije svima koju su članovi/ice AIESEC- ili to žele postati.

“Odličan je koncept bio da se povežem sa ljudima koje uopšte ne znam i da radimo skupa na zanimljivim zadacima i izazovima, smišljamo sve od ideje do realizacije određenih rješenja koja bi trebala biti kreativnija i drugačija… Do toga da na kraju izlažemo naša idejna rješenja”, rekao je Emir Zukić.

Upravo podijeljena iskustva, te izjave i intervjui dodatno nadopunjuju cilj same konferencije i njene funkcionalnosti.

Dodatno je rečeno da:

“Bez obzira što smo svi došli iz različitih područja, sa različitim pogledima, uspjeli smo postati ekipa za koju znam da će nakon ovog događaja još motivisanje raditi na unapređenju svojih vještina, a tako i na tome da pozitivne utičemo na druge oko sebe.“

Upravo su ove razlike ono što nas čini koliko jedinstvenima toliko i istima, posve običnima.“

Uz prisustvo na konferenciji poput NatCo-a, sve njene zvanice, kao i članovi, imaju priliku okusiti čari timskog duha. Kroz AIESEC-ovu misiju, članovi rade na inkluzivnosti u društvu, gledanju preko razlika i razmišljanju izvan kutije.

AIESEC je međunarodna nevladina i neprofitna organizacija koju vode mladi lideri u preko 120 zemalja svijeta. Organizacija se fokusira na osnaživanje mladih ljudi u ostvarivanju svojih liderskih potencijala, te pruža mugućnost mladima da svoja prva radna iskustvo steknu u jednoj od tih zemalja i teritorija svijeta kroz AIESEC prakse.