Korisno

Top 5 besplatnih programa za uređivanje videa!

Video je jedan od najboljih medija za prezentaciju usluga, proizvoda i znanja. Postoji mnogo programa za uređivanja videa, a za vas smo izdvojili pet najboljih koji se jednostavno koriste i besplatni su.

Lightworks

Jedan od najboljih besplatnih programa za uređivanje videa. Ima vrlo jednostavan princip rada i nudi sve alate za obradu. S lakoćom režite i spajajte video klipove, a unutar programa možete pronaći besplatne stock materijale (video i muziku) koje možete koristiti u svojim projektima.

Dostupnost: Windows, Mac i Linux
Cijena: besplatno (osnovna verzija), 24,99 $/ mjesečno za PRO verziju
Program preuzmi na linku.

VideoPad

VideoPad je namijenjen početnicima i potpuno je besplatan. Neki od alata koje nudi su video efekti, ubacivanje teksta i prelazi. Program ne sadrži kompleksne alate.

Dostupnost: Windows, Mac
Cijena: besplatno
Program preuzmi na linku.

DaVinci Resolve

DaVinci je profesionalan program za obradu videa i nudi širok spektar mogućnosti. Definitivno nije za početnike, ali uz malo truda i nekoliko tutoriala možete postići vrhunske rezultate.

Dostupnost: Windows, Mac i Linux
Cijena: besplatno, 269$ za studijsku verziju
Program preuzmi na linku.

Movie Maker 10

Najbolji besplatni video editing program za Windows 10. Odličan je za brzu obradu i nudi osnovne alate koji su zaista jednostavni za korištenje.

Dostupnost: Windows
Cijena: besplatno
Program preuzmi na linku.

iMovie

Ako ste vlasnik Mac računara onda vjerovatno imate iMovie. Isto kao i Movie Maker ovaj program je vrlo jednostavan za korištenje, a nudi i opciju spremanja datoteka na Appleov Cloud. To znači da video materijalima možete pristupiti i editovati ih na ostalim Apple uređajima (iPhone, iPad, Mac).

Dostupnost: Mac
Cijena: besplatno
Program preuzmi na linku.

/kucaposao.com/

Preuzeto sa: hocu.ba