Događaji

Poziv za učesnike – “U potrazi za bogatstvima BiH”

Pozivamo mlade srednjoškolce iz: Banja Luke, Sarajeva, Mrkonjić Grada, Jajca, Prnjavora i Travnika da se prijave za učešće u projektu “U potrazi za bogatstvima BiH”.

Ako ste iz jednog od navedenih gradova i pohađate jednu od srednjih škola ovo je prilika da upoznate svoje vršnjake iz drugih lokalnih zajednica BiH!

Projekat “U potrazi za bogatstvima BiH” povećava znanja i razumijevanja mladih iz BiH o različitosti kulturnog i istorijskog nasljeđa BiH kao i o međusobnoj toleranciji i poštovanju mladih.

Po 10 mladih iz 6 gradova uključenih u projekat (Banja Luka, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Travnik, Prnjavor i Jajce) posjetiće svoje vršnjake u jednom od gradova uključenih u projekat, po sljedećem principu uparivanja:

  • Par 1: Banja Luka – Jajce
  • Par 2: Sarajevo – Mrkonjić Grad
  • Par 3: Prnjavor – Travnik

Mladi će prilikom posjete gradova koristiti metodologiju „Scavenger hunt“, pomoću koje će na zanimljiv način, i koristeći se mapama, da istraže zanimljivosti koje budu istraživali.

Datumi obilazaka su raspoređeni po mjesecima, i to;

  • Par 1 – avgust
  • Par 2 – septembar
  • Par 3 – oktobar

Koji je vaš zadatak?

  1. Učestvovati u omladinskom (početnom) kampu;
  2. Učestvovati u trodnevnoj posjeti (po principu uparivanja);
  3. U ulozi domaćina, dočekati mlade iz drugog grada (po principu uparivanja), te učestvovati u predviđenim aktivnostima;
  4. Učestvovati na završnom kampu (novembar);
  5. Biti aktivno uključen u pobrojane aktivnosti;

Svoje prijave možete poslati popunjavanjem Google forme, uz prethodnu saglasnost roditelja. Svoje prijave možete slati do 1. jula 2020. godine.

Troškovi učešća, prevoza, smještaja, hrane i pića su obezbijeđeni od strane organizatora

Od opreme, potrebno je da ponesete: dobru volju, raspoloženje i vedar duh.

Za dodatna pitanja, budite slobodni da kontaktirate:

aleksa.d.matic@gmail.com (asistent na projektu), kao i na broj:

051-303-310 svakim radnim danom od 09:00 do 16:00.

Projekat ,,Scavenger hunt” realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: Perpetuum Mobile