Vijesti

U toku konkurs za prijem filmova na Međunarodni filmski festival „Uhvati film”

Jedanaesto izdanje „Uhvati film – Banja Luka” festivala održaće se od 18. do 21. oktobra u Banjoj Luci, a u toku je konkurs za prijem filmova, koji je otvoren je do 15. arpila.

-Ukoliko imate film na temu invalidnosti i osoba sa invaliditetom, a temu invaliditeta prikazuju na nestereotipni i nediskriminatorski način, prijavite se. Biraju se filmovi koji mijenjaju perspektive. Filmovi koji stručni žiri iz domena filma i invalidnosti selektuje biće prikazani na „Uhvati film” festivalu 2022. godine – navedeno je u saopštenju organizatora.

Dodaju kako prijavljeni filmovi moraju imati tematiku invalidnosti, dok dužina trajanja filmova je najviše 30 minuta.

Uz to, moraju imati najmanje DVD kvalitet i titl na SR/BiH/CG/HR odnosno na engleskom jeziku.

-Filmovi treba da budu titlovani ili na drugi način prilagođeni gluvim osobama – navedeno je u saopštenju.

Odabrani filmovi biće prikazani na 20. Filmskom festivalu „Uhvati film” u Novom Sadu, i to u periodu 12. – 16. oktobra i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana.

Regionalni filmski festival „Uhvati film” je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu, a zatim u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru sa ciljem promocije potencijala i izazova osoba sa invaliditetom kroz tematski i umjetnički specifičnu selekciju filmova.

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na zvaničnoj internet stranici festivala „Uhvati film“, ili putem i – mejla uhvatifilm.banjaluka@gmail.com.

Grad Banja Luka putem Kalendara kulturnih manifestacija podržava ovaj festival.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka