Vijesti

Produžen poziv za urbane tržnice: Mogućnost poljoprivrednim proizvođačima za plasman proizvoda

Javni poziv za izbor korisnika tržišne infrastrukture – mobilnih prodajnih štandova, raspisan u okviru projekta „Urbane tržnice“, produžen je za još sedam dana, kako bi svi zainteresovani korisnici mogli da se prijave za učešće.

Tako da će poljoprivredni proizvođači imati mogućnost da svoje prijave za korištenje uređenih prodajnih štandova na atraktivnim lokacijama u najgušće naseljenim mjesnim zajednicama – podnesu do 23. februara ove godine.

Prema ovom pozivu, pravo na prijavu imaju poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banje Luke (fizička lica, samostalni preduzetnici i privredna društva iz oblasti poljoprivredne proizvodnje) koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz oblasti animalne proizvodnje (mesne prerađevine, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, med i drugi pčelarski proizvodi) i biljne proizvodnje (voće i proizvodi od voća, povrće i proizvodi od povrća, žitarice i mlinski proizvodi, ljekobilje i čajevi, gljive).

Glavna pogodnost za korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima.

Naime, Javni poziv objavljen je u okviru projekta „Uspostava novih vizuelno atraktivnih prodajnih mjesta za domaće proizvođače – Urbana tržnica“, koji realizuje Grad Banja Luka u okviru projekta EU4AGRl — podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

Mobilni prodajni štandovi biće nabavljeni tokom realizacije projekta i stavljeni na raspolaganje izabranim krajnjim korisnicima u okviru ovog javnog poziva.

Na ovaj način omogućiće se lokalnim proizvođačima da izlože i prodaju svoje proizvode u uređenom ambijentu i u skladu sa relevantnim zakonskim propisima, te da pristupom novom tržištu stvore preduslove za proširenje proizvodnje, rast prihoda i novo zapošljavanje.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači sve dodatne informacije mogu dobiti u prostorijama Centra razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka ili na brojeve telefona: 051/433-623, 051/433-636 svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 časova.

Kompletan Javni poziv i obrazac pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka