Vijesti

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Urbanističkog plana grada Banje Luke

Javna rasparava o Nacrtu Urbanističkog plana grada Banje Luke biće održana sutra, 18. februara, u Banskom dvoru, u 17.00 časova.

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje pozivaju stručnu javnost, predstavnike infrastrukturnih i drugih organizacija, kao i sva zainteresovana lica da prisustvuju ovoj javnoj raspravi.

Naime, Banja Luka će poslije više od četiri decenije dobiti novi Urbanistički plan, kojim će biti definisan izgled Banje Luke za narednih 20 godina.

Urbanistički plan predviđa jasno definisane zone i plan građenja, ali i decentralizaciju Banje Luke, odnosno opredjeljenje gradske administracije da se grad širi i razvija ka periferiji.

Podsjećamo, Nacrt plana usvojen je na sjednici Skupštine grada Banje Luke u oktobru prošle godine, a zatim je do 19. januara 2022. godine bio na javnom uvidu, do kada su sva zainteresovana pravna i fizička lica mogla da daju svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge.

Nakon završetka javnog uvida, nosilac izrade razmotrio je sva dostavljena mišljenja, primjedbe i prijedloge, a prije samog utvrđivanja Prijedloga Urbanističkog plana grada Banje Luke sutra (18. februar) biće organizovana i javna rasprava u Banskom dvoru.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka