Događaji

Doživite novo virtuelno iskustvo!

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) vas poziva da učestvujete na prvom 3D virtuelnom festivalu „Pusti priču da živi“ u utorak, 22.2.2022. godine s početkom u 11 sati.

3D virtuelni festival „Pusti priču da živi“ je jedinstveni medijski događaj otvoren za širu zainteresovanu javnost koji se organizuje u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP).

Kroz video projekcije mnogobrojnih medijskih predstavnika i organizacija (korisnika i korisnica IMEP grantova) iz Bosne i Hercegovine, tri tematske diskusije, i postavkom virtuelne multimedijalne izložbe, želimo da malim koracima doprinesemo osnaživanju kulturne i medijske scene u našoj državi tako što ćemo omogućiti prostor za umrežavanje, edukaciju i zalaganje za održivost i razvoj nezavisnih medija.

Događaj će se odvijati u tri virtuelne dvorane koje su u virtuelnom okruženju i nose nazive tri bh. grada – dvorana Sarajevo, dvorana Mostar i dvorana Banja Luka, gdje će biti prikazane tematske cjeline: Nove medijske forme, Ljudska prava i Korupcija, i postavljena virtuelna multimedijalna izložba.

Doživite novo virtuelno iskustvo i prijavite se putem linka festival.imep.ba !

Program festivala je dostupan OVDJE.

Voditeljica festivala je Emela Burdžović Slipičević.

Vidimo se online 22.2.2022!

Preuzeto sa: imep.ba