Edukacija

Trening Upravljanje projektnim ciklusom (Y2) u okviru USAID/INSPIRE programa

USAID/INSPIRE organizuje trening Upravljanje projektnim ciklusom (Y2) koji ima za cilj da polaznici/ce razumiju osnove projekta i upravljanja projektom, dobiju znanja i vještine za kreiranje logičkog okvira, kao i da učestvuju u procesu monitoringa i izvještavanja. Nakon treninga polaznici/ce će biti u stanju da vode procese apliciranja za projekte, da samostalno kreiraju logički okvir i prenesu ga u aplikacijsku formu i aktivno učestvuju u implementaciji projekata u svim njegovim segmentima.

Polaznici/ce treninga će takođe unaprijedili znanja o metodologiji upravljanja projektnim ciklusom, analiziranju trenutne situacije kao osnove za razvijanje prijedloga projekta, primjeni SMART pokazatelje uspjeha, izradi plana rizika i tehnikama monitoringa i evaluacije.

Trening će se održati u hotelu Hills, Ilidža, Sarajevo od 2. do 4. februara. Možete se prijaviti OVDJE.

Prijave su moguće do 25.1. ali Vas molimo da se prijavite što prije, s obzirom na veliki interes za trening. Prijava na trening ne osigurava odabir, tako da ćete o konačnoj odluci biti blagovremeno obaviješteni. Organizator snosi troškove smještaja za učesnike/ce koji dolaze van Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, te refundira troškove prijevoza.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate na melina.dzelovic-dolan@usaidinspire.ba

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba