Događaji

Podcasting: empowering individual voices

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONFERENCIJI

Podcasting: empowering individual voices

Banja Luka, 4-6. februar 2022. godine.

Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BIH), u okviru BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initative) projekta, poziva bosanskohercegovačke podkastere i podkasterice, te entuzijaste i entuzijastkinje zainteresovane za kreiranje podcast sadržaja, da se prijave na trodnevnu konferenciju “Podcasting: empowering individual voices”.

U posljednih nekoliko godina podcasti transformišu građansko novinarstvo, medije i društvene mreže, te njihova popularnost naglo raste. U Bosni i Hercegovini, podcast scena je još uvijek na samim počecima, međutim, interes za ovu vrstu sadržaja koji putem mobilnih uređaja može privući veliku i raznoliku publiku, neprestano raste. Upravo iz tog razloga Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BIH), u okviru BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initative) projekta nastoji da osnaži ovu zajednicu, te podrži mlade ljude u kreiranju podcast sadržaja.

Konferencija “Podcasting: empowering individual voices” će se održati od 4 do 6.2.2022. godine u Banja Luci. U okviru ove trodnevne konferencije, osim što će imati priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti konceptualizacije, pripreme i realizacije podcast sadržaja, poslušaju iskustva nekih od najslušanijih bosanskohercegovačkih podcasta, učesnici i učesnice će imati priliku da razviju ideje za svoje podcaste, te obezbijede mentorsku i finansijsku podršku za realizaciju istih.

Ako ste:

  • mlada osoba od 18. do 25. godina,
  • zainteresovani za pokretanje vlastitog podcasta,
  • zainteresirana za učenje i za vaš daljni profesionalni razvoj,
  • spremni da postavljate pitanja i da u narednih pet mjeseci učite od najboljih bh. stručnjaka i stručnjakinja iz oblasti podcasta i medija,
  • u mogućnosti aktivno učestvovati na trodnevnoj konferenciju i mentoring sesijama do juna 2022. godine,
  • u potrazi za finansijskom podrškom za pokretanje svog podcasta.

pošaljite svoje prijave putem ovog linka.

Rok za dostavljanje prijava je 21.1.2022. godine. Prethodno iskustvo i znanje o podcastima nije neophodno, a putne troškove, troškove smještaja i hrane snosi organizator.

Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) je projekat kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), finansiran od strane Austrijske razvojne agencije (ADA) sredstvima Austrijske razvojne saradnje.

Preuzeto sa: bih.iom.int