Događaji

Poziv na vebinar ,,Horizon Europe Financial Implementation“

Vebinar na temu „Horizon Europe Financial Implementation – Personnel costs, Internal invoices unit costs, Equipment costs, Simplified forms of costs“ biće održan 19. januara 2022. godine u 10 časova.

Predavači na vebinaru koji se održava putem ,,Zum“ platforme su Per Inge Anderson sa Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU) i Mirela Kolini sa Univerziteta u Trentu.

Za učešće na vebinaru čiji je radni jezik engleski, neophodna je registracija, a koju je moguće izvršiti ovdje.

Ovaj događaj, kao i drugi planirani da se organizuju tokom narednih mjeseci, je namijenjen za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata Horizon Europe, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke Horizon Europe, prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na Horizon Europe projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Vebinar se organizuje u okviru projekta pod nazivom V4+WB RMA Network, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).

Pristup materijalima sa prethodnih vebinara, dostupan je na Learning Materials Platform, a moguć je uz prethodnu registraciju za Online Expert Pool projekta.

Više informacija nalazi se na linku: https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci